Hermelín v bramborovém těstíčku

Hermelín v bramborovém těstíčku
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nasekáme si petrželku, oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem, hermelín rozřízneme podélně na dvě kolečka, oloupané a omyté brambory najemno nastrouháme a přebytečnou škrobovou vodu slijeme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks hermelín
na ozdobu sekaná petrželka
podle potřeby olej na smažení
těstíčko 1 ks vejce
sůl
2 lžíce hladká mouka
2 ks brambory
2 stroužky česneku
mletý černý pepř

Postup vaření podle receptu

Při výrobě těstíčka smícháme brambory, mouku, vejce,česnek, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme.

Na rozpálenou pánev s olejem, naběračkou nalijeme těstíčko a vytvoříme z něj 2placičky. Na ty pokládáme rozkrojené hermelíny, které polijeme opět těstíčkem. Opékáme z obou stran dozlatova.

Hermelín podáváme ihned po vyjmutí z pánve a ozdobíme nasekanou petrželkou. K dochucení můžeme použít kečup nebo česnekový dip.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hermelín v bramborovém těstíčku

Hermelín v bramborovém těstíčku je oblíbený český pokrm, který spojuje lahodný chuťový zážitek s křupavou texturou. Když se hermelín obalí v jemném bramborovém těstíčku a smaží, vytvoří se zlatavá krusta, která skvěle kontrastuje s měkkým sýrem uvnitř. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo hlavní chod a často se podává s čerstvým chlebem a bylinkovým dipem. Je to poctivé jídlo, které si oblíbí každý milovník sýra a fritovaných dobrot.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské
Štítky: česká kuchyně, předkrm, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hermelín v bramborovém těstíčku.

Přidat komentář