Hermelín v bramborovém těstíčku

Nasekáme si petrželku, oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem, hermelín rozřízneme podélně na dvě kolečka, oloupané a omyté brambory najemno nastrouháme a přebytečnou škrobovou vodu slijeme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks hermelín
na ozdobu sekaná petrželka
podle potřeby olej na smažení
těstíčko 1 ks vejce
sůl
2 lžíce hladká mouka
2 ks brambory
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Při výrobě těstíčka smícháme brambory, mouku, vejce,česnek, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme.
Na rozpálenou pánev s olejem, naběračkou nalijeme těstíčko a vytvoříme z něj 2placičky. Na ty pokládáme rozkrojené hermelíny, které polijeme opět těstíčkem. Opékáme z obou stran dozlatova.
Hermelín podáváme ihned po vyjmutí z pánve a ozdobíme nasekanou petrželkou. K dochucení můžeme použít kečup nebo česnekový dip.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hermelín v bramborovém těstíčku
Hermelín v bramborovém těstíčku je oblíbený český pokrm, který spojuje lahodný chuťový zážitek s křupavou texturou. Když se hermelín obalí v jemném bramborovém těstíčku a smaží, vytvoří se zlatavá krusta, která skvěle kontrastuje s měkkým sýrem uvnitř. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo hlavní chod a často se podává s čerstvým chlebem a bylinkovým dipem. Je to poctivé jídlo, které si oblíbí každý milovník sýra a fritovaných dobrot.