Řecký salát

Rajčata nakrájíme na plátky, papriky na tenké pruhy, okurky buď nastrouháme hrubě, nebo nakrájíme na plátky. Vše smícháme s majonézou nebo…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g rajčat
300 g čerstvých paprik
1 salátová okurka
100 g majonézy nebo 2 bílé jogurty
5 lžic oleje
sůl
citrónová šťáva
Postup vaření podle receptu
Rajčata pokrájíme na kousky, papriky nakrájíme na tenké proužky a okurky buď jemně nastrouháme, nebo je nakrájíme na plátky.
Vše důkladně smícháme s majonézou nebo zálivkou z oleje a jogurtu a přidáme sůl podle chuti.
Salát servírujeme s bílým pečivem dobře vychlazený jako samostatnou mistrovskou jídelní variantu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Řecký salát
Řecký salát je osvěžující pokrm plný chuti a barev. Tradičně se skládá z nakrájených rajčat, okurek, červené cibule, oliv a sýra feta, což mu dodává charakteristickou chuť. K ochucení se používá olivový olej, oregano a citronová šťáva. Tento salát se často podává jako příloha k místním jídlům, ale může být i lehkým hlavním chodem. Díky svému jednoduchému složení je nejen zdravý, ale i rychlý na přípravu a ideální pro letní dny.