Okurkový salát s koprem a cibulí

Salát si můžete upravit podle své chuti. Červená cibule dodá barvu okurkám i bílé cibuli. Pokud preferujete zeleno-bílou variantu, použijte pouze bílou cibuli.
Ingredience aneb co potřebujete
1 okurka
1 červená cibule
1 bílá cibule
2 stonky koprové natě
20 lžic octa
12 lžic vody
6 lžic cukru
3 lžičky soli
1 a 1/2 lžičky mletého černého pepře
1 červená feferonka (můžete vynechat)
5 špetek mletých chilli vloček (můžete vynechat)
Postup vaření podle receptu
Salát si můžete upravit podle svých preferencí. Červená cibule dodá okurkám i bílé cibuli barvu, ale pokud chcete mít zeleno-bílou variantu, použijte pouze bílou nebo klasickou kuchyňskou cibuli, která je o něco pikantnější. Okurku nakrájejte na plátky a cibuli na kolečka.
Do vody přidáme ocet, cukr, sůl, pepř a mleté chilli vločky a vše důkladně promícháme.
Okurky s cibulí vložíme do sklenice, vrstvíme je koprem, přidáme celou feferonku a zalijeme nálevem. Poté je uložíme do ledničky na pár hodin, ideálně přes noc.
Co jste ještě nevěděli o receptu Okurkový salát s koprem a cibulí
Okurkový salát s koprem a cibulí je osvěžující pokrm, který se skvěle hodí jako příloha k mnoha jídlům. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé okurky, jemně nakrájená cibule a aromatický kopr, který salátu dodává nezaměnitelnou chuť. Tento salát je jednoduchý na přípravu, stačí nakrájet okurky a cibuli, přidat nasekaný kopr a dochutit octem, solí a pepřem dle chuti. Je ideální v létě, kdy máme k dispozici čerstvé suroviny, a přináší osvěžení v horkých dnech.