Salát z čerstvého špenátu s vejci

Tento osvěžující salát nabitý jarními bylinkami vás naladí na jaro. Špenát, který se řadí mezi superpotraviny, v kombinaci s medvědím česnekem...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g čerstvého listového špenátu
5 vajec (vařených natvrdo)
10 listů medvědího česneku (nebo 3 stroužky normálního)
250 ml bílého jogurtu (nebo kysané smetany)
sůl
1 špetka pepře
Postup vaření podle receptu
Důkladně omyjeme špenátové listy, odstraníme řapíky a nakrájíme je na přibližně 1 cm široké pruhy, to samé uděláme i s medvědím česnekem.
Vajíčka uvaříme, oškrabeme a nakrájíme.
Všetko zmiešame s jogurtovým dresingom.
Jogurt (nebo kyselou smetanu) osolíme a okoreníme, případně přidáme prolisované stroužky česneku. Vše důkladně promícháme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Salát z čerstvého špenátu s vejci
Salát z čerstvého špenátu s vejci je osvěžující a výživné jídlo, které potěší každého milovníka zelených salátů. Kombinace čerstvého špenátu a vařených vajec poskytuje bohatství živin a chutí. Tento salát lze obohatit o další ingredience, jako jsou cherry rajčata, avokádo nebo oříšky, což dodává různorodost textur. Odrůda chutí a barev dělá z tohoto pokrmu skvělou volbu na lehký oběd nebo večeři. Zároveň je snadný a rychlý na přípravu, což z něj činí ideální variantu pro zdravou stravu.