Okurkový salát s cibulí

Pojďme si udělat okurkový salát s cibulí.
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml voda
3 lžíce ocet
1 ks kuchyňská cibule
sůl
1 ks okurka - salátová
černý pepř - mletý
3 polévkové lžíce cukr krupice
Postup vaření podle receptu
Nejdříve si zajdeme na trh nebo do obchodu pro salátovou okurku a cibuli.
Okurku si oloupeme a na struhadle, na hrubší straně nastrouháme.
Sloupneme si z cibule slupky, vezmeme si elektrický sekáček a cibuli nasekáme na jemno.
Nyní si připravíme zálivku, která se skládá z vody, octa a cukru. Dochutíme pepřem a solí.
Okurku s cibulí promícháme a zalijeme hotovou zálivkou.
Uložíme do lednice a servírujeme druhý den. Salát je ještě chutnější. K salátu si uděláme např. grilované maso.
Co jste ještě nevěděli o receptu Okurkový salát s cibulí
Okurkový salát s cibulí je osvěžující a jednoduché jídlo, které je oblíbené především v letních měsících. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé okurky a cibule, které jsou nakrájené na tenké plátky. Salát je dochucený octem, cukrem, solí a pepřem, někdy se přidává i kopr pro zvýraznění chuti. Tento salát je nízkokalorický a hodí se jako příloha k masitým pokrmům nebo jako zdravý snack. Připravuje se snadno a rychle, což z něj činí ideální volbu pro rychlou a lehkou večeři či oběd.