Šťavnatý cizrnový salát

Cizrnu nejprve propláchneme a necháme přes noc namočenou. Druhý den ji uvaříme do měkka a slijeme. Do teplé cizrny přimícháme jemně nakrájený pórek, aby změkl, sůl…
Ingredience aneb co potřebujete
400 g cizrny
1 sklenička sušených rajčat v olivovém oleji
1/2 mladého pórku
100 g mozzarelly
3 lžičky bazalkového pesta
2 lžičky pikantní hořčice
2 stroužky česneku
ocet
pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Cizrnu propláchneme a necháme ji namočenou přes noc.
Druhý den připravíme jídlo do měkka a slijeme.
Do teplé cizrny vmícháme jemně nakrájený pórek, sůl, pepř, hořčici, utřený česnek se solí, trochu oleje z sušených rajčat a bazalkové pesto.
Smícháme, zakryjeme a obvykle necháme na páře dopéct.
Do vychladlého salátu vmícháme kostičky mozzarelly a nakrájená sušená rajčata.
Ochutíme podle svého vkusu - solí, pepřem, octem nebo hořčicí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Šťavnatý cizrnový salát
Šťavnatý cizrnový salát je osvěžující a výživné jídlo, které potěší každého milovníka zdravé stravy. Hlavní složkou je cizrna, která je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Salát obvykle obsahuje čerstvou zeleninu, jako je okurka, rajčata a papriky, které dodávají svěžest a chuť. Ozdobený bylinkami, jako je petržel a koriandr, a zálivkou na bázi olivového oleje, je ideální jako lehký oběd nebo příloha k hlavnímu chodu. Tento salát nejen chutná skvěle, ale také dodává energii a vitalitu.