Zelný salát s mrkví a koprem

Zelný salát s mrkví je velmi výživný, protože obsahuje mnoho vitamínů. Dresing, který se skládá z voňavého kopru, balzamikového octa, zakysané smetany a majonézy, mu dodává chuť...
Ingredience aneb co potřebujete
1/2 hlávky bílého zelí
2 mrkve
1 cibule
100 g zakysané smetany
100 g majonézy
1 lžička hořčice
1 lžička bílého octu balsamico
cukr (podle chuti)
2-3 lžíce nasekaného kopru
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Zelí nakrájíme na úzké proužky a cibuli jemně nasekáme. Mrkev nastrouháme na hrubším struhadle.
Zelí důkladně stlačíme, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli. Dochutíme solí a pepřem.
Smetanu smícháme s hořčicí, majonézou, octem a koprem. Poté tuto směs vmícháme do zelí a důkladně promícháme.
Osladíme to a dáme to na stůl jako přílohu nebo jen s chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zelný salát s mrkví a koprem
Zelný salát s mrkví a koprem je osvěžující pokrm, který skvěle doplní jakýkoli hlavní chod. Kombinace křupavého zelí a sladké mrkve přináší výbornou texturu a chuť, zatímco kopr dodává salátu jedinečnou aromatickou příchuť. Tento salát je bohatý na vitamíny a vlákninu, což z něj činí nejen chutnou, ale i zdravou volbu. Skvěle se hodí k masu, rybám nebo jako samostatné jídlo. Připravte si ho jako rychlou svačinu nebo jako přílohu k rodinnému obědu a vychutnejte si jeho svěžest!