Pikantní zelný salát s ovocem

Zelí nakrájíme na tenké kousky. Z jednoho pomeranče vytlačíme šťávu, zatímco další dva pomeranče nakrájíme na malé kousky a přidáme je k zelí. Jablka umyjeme, pokud jsou v dobrém stavu…
Ingredience aneb co potřebujete
350 g hlávkového bílého zelí
3 červené pomeranče (viz POZN.)
2 jablka
2 PL červeného balzamikového krému
limetková šťáva dle chuti
špetka soli
citronový pepř
chilli koření – dle chuti
cukr dle potřeby
Postup vaření podle receptu
Zelí nasekáme. Z jednoho pomeranče vytlačíme šťávu, další dva nakrájíme na kousky a všechno smícháme se zelím.
Jablka důkladně umyjeme, pokud mají hezkou slupku, neloupeme je. Nakrájíme je na malé kousky a přidáme do salátu.
Okořeníme a přidáme balzamikový ocet. Necháme chvíli stát, případně podle potřeby upravíme chuť a servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní zelný salát s ovocem
Pikantní zelný salát s ovocem je osvěžující a zároveň zábavný pokrm, který kombinuje křupavé zelí s lahodnými kousky ovoce. Tento salát je ideální jako příloha k grilovanému masu nebo jako lehký oběd. Vyniká nejen svou chutí, ale také živinami, které poskytuje. Pikantní koření dodává salátu zajímavý nádech, zatímco ovoce přináší příjemnou sladkost. Zkuste ho ozdobit rukolou nebo čerstvou mátou pro ještě snazší variantu plnou svěžesti a zdraví.