Salát z avokáda, tuňáka a rajčat

Rajče rozřízneme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Osolíme je, přidáme lžičku oleje a nasekanou petrželku, a necháme chvíli odležet.
Ingredience aneb co potřebujete
1 zralé avokádo
2 větší dužnatější rajčata (ne cherry)
1 konzerva tuňáka v oleji (nebo ve vl.šťávě)
olivový olej
petrželka
sůl
citronová šťáva
Postup vaření podle receptu
Rajče překrojíme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na drobné kostičky.
Mírně osolíme, přidáme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme, aby se uvolnila šťáva.
Mezitím rozpůlíme avokádo, vyjmeme dužinu do misky, vidličkou ji rozmačkáme na hladké pyré, pokapeme citronovou šťávou a podle chuti osolíme.
Z rajčat odstraníme vodu, kterou pustila po osolení.
Tuňáka scedíme, a pokud je v oleji, můžeme ten olej využít na závěrečné zakapání.
Na talíř umístíme formu o průměru přibližně 8-10 cm a výšce asi 5-6 cm. Na dno nalijeme polovinu rajčatové směsi, na to dáme polovinu tuňáka a nakonec vrstvíme půlku avokádového pyré.
Opatrně sundáme tvořítko a salát pokapeme olivovým olejem nebo olejem z tuňáka, poté postup zopakujeme s druhou porcí na dalším talíři.
Na závěr pokrm ozdobíme petrželkou a servírujeme s opraženými toasty.
Co jste ještě nevěděli o receptu Salát z avokáda, tuňáka a rajčat
Salát z avokáda, tuňáka a rajčat je výživné a osvěžující jídlo, které skvěle kombinuje zdravé ingredience. Avokádo poskytuje krémovou texturu a zdravé tuky, zatímco tuňák dodává kvalitní bílkoviny. Rajčata přidávají svěžest a barvu, a navíc jsou bohatá na antioxidanty. Tento salát je ideální jako lehký oběd nebo svačina, plný chuti a živin. Můžete ho ochutit olivovým olejem a citronovou šťávou pro ještě lepší chuť. Vynikající volba pro zdravý životní styl!