Rýžový salát

Uvařte rýži v osolené vodě podle instrukcí a nechte ji vychladnout. Fazolky vložte do vroucí vody a vařte je přibližně 3 minuty. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g rýže v suchém stavu
200 g zelených fazolových lusků
1 kapie
4 jarní cibulky
10 velkých černých oliv
čerstvá máta
pažitka
1 citrón
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
K podávání
tuňák v olivovém oleji
Postup vaření podle receptu
Uvařte rýži v osolené vodě podle pokynů a poté ji nechte zchladnout.
Fazolky dejte do vařící vody a vařte je přibližně 3 minuty. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, případně je můžete ochladit ledem.
Kapii zbavte semínek a žebroví, poté ji nakrájejte na tenké proužky. Očištěné cibulky a olivy rozkrájejte na kolečka. Přidejte nasekanou pažitku. Fazolky pokrájejte na poloviny nebo třetiny, podle jejich velikosti.
Rýži promíchejte s ostatními ingrediencemi. Dochutťe citronovou šťávou (pokud máte citron nechemicky ošetřený, přidejte i nastrouhanou kůru), olivovým olejem, osolte a opepřete. Nechte směs stát přibližně hodinu, aby se chutě propojily.
Ozdobte pokrm natrhanými lístky máty, přidejte tuňáka a servírujte.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rýžový salát
Rýžový salát je chutné a výživné jídlo, které se připravuje na základě vařené rýže a různých čerstvých ingrediencí. Může obsahovat zeleninu, jako jsou paprika, okurky nebo rajčata, a často je obohacen o bílkoviny, například kuřecím masem nebo fazolemi. Dlažice se dochucuje olivovým olejem, citronovou šťávou a bylinkami, čímž se vytváří osvěžující chuť. Tento salát je ideální jako lehký oběd nebo příloha k hlavnímu chodu a je skvělou volbou pro letní měsíce.