Šťavnatý cizrnový salát

Cizrnu důkladně omyjeme a necháme namočenou přes noc. Následující den ji uvaříme do měkka a slijeme. K horké cizrně přidáme jemně nakrájený pórek (aby změkl), sůl a další ingredience.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g cizrny
1 sklenička sušených rajčat v olivovém oleji
1/2 mladého pórku
100 g mozzarelly
3 lžičky bazalkového pesta
2 lžičky pikantní hořčice
2 stroužky česneku
ocet
pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Cizrnu důkladně omyjeme a necháme ji namočenou přes noc.
Druhý den vaříme do měkka a potom slijeme.
Do horké cizrny vmícháme jemně nakrájený pórek, aby změkl, přidáme sůl, pepř, hořčici, utřený česnek se solí, trochu oleje ze sušených rajčat a bazalkové pesto.
Smícháme, zakryjeme a umožníme, aby se uvařilo v páře.
Do vychladlého salátu vmícháme kostky mozzarelly a nakrájená sušená rajčata.
Ochuťte podle svých preferencí - solí, pepřem, octem nebo hořčicí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Šťavnatý cizrnový salát
Šťavnatý cizrnový salát je osvěžující jídlo plné chutí a zdraví. Cizrna, bohatá na bílkoviny a vlákninu, tvoří základ tohoto salátu. Přidáváme k ní křupavou zeleninu, jako jsou okurky, papriky a rajčata, které dodávají barvu a svěžest. Obohacený o bylinky, například petržel nebo koriandr, a zálivku z olivového oleje a citronové šťávy, se stává ideálním pokrmem na léto. Tento salát je nejen lehký a zdravý, ale také snadno přizpůsobitelný podle vaší chuti.