Voňavý mrkvový salát

Omytou mrkev nakrájíme na šikmá kolečka a vaříme ji ve slané vodě s kořením, dokud není pružná. Poté smícháme olej, ocet, rozmačkaný česnek, petržel a bílý pepř. Nakonec přidáme mrkev...
Ingredience aneb co potřebujete
700 g mrkve
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
2 lžíce světlého balsamico octu
2 lžíce nakrájené petržele
4 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
1 snítka tymiánu
sůl
mletý bílý pepř
Postup vaření podle receptu
Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky a vaříme ji v osolené vodě s kořením, dokud nezměkne.
Spojíme olej, ocet, rozmačkaný česnek, petržel a bílý pepř.
Mrkev scedíme a smícháme ji s dresingem, když je ještě teplá.
Můžeme servírovat teplé či studené jako osvěžující předkrm nebo jako přílohu k masu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Voňavý mrkvový salát
Voňavý mrkvový salát je osvěžující a zdravá možnost, jak obohatit svůj jídelníček. Hlavní složkou je nastrouhaná mrkev, která je bohatá na vitamíny a vlákninu. Salát se často doplňuje o čerstvé bylinky, jako je petrželka nebo koriandr, a zálivku z olivového oleje, citronové šťávy a medu. Tento pokrm je ideální jako příloha k masovým jídlům nebo jako lehká svačina. Voňavý mrkvový salát osvěží každý stůl a potěší i ty nejnáročnější gurmány.