Salát s tuňákem a vejci

Salát s tuňákem a vejci
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Krása a vynikající chuť tkví v jednoduchosti. K přípravě vynikajícího a vydatného salátu postačí jen pár surovin. Tuňák, olivy a zelený salát jsou…

Ingredience aneb co potřebujete

hlávkový nebo jiný salát
tuňák v oleji
1 hrst zelených a černých oliv
1 vejce natvrdo
1 rajče
sůl
mletý pepř
olivový olej podle potřeby

Postup vaření podle receptu

Salát utrhneme a umístíme na talíř.

Vejce uvařené ve slupce nakrájíme na plátky a spolu s kousky rajčete je rozložíme na talíř.

Do středu dáme tuňákové maso a kolem něj rozmístíme nakrájené olivy.

Přidáme sůl a pepř podle chuti, potřeme olejem a podáváme s chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Salát s tuňákem a vejci

Salát s tuňákem a vejci je osvěžující a výživný pokrm, ideální na lehký oběd nebo večeři. Kombinace šťavnatého tuňáka, vařených vajec a čerstvé zeleniny poskytuje bohatou dávku bílkovin a vitamínů. Můžete přidat i zelené listy, rajčata nebo avokádo, což dodá salátu nejen chuť, ale i atraktivní vzhled. Tento salát je snadno připravitelný a skvěle se hodí k různým dresinkům, jako je olivový olej nebo citronová šťáva. Užijte si vydatné a chutné jídlo, které potěší vaše chuťové pohárky!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (45 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Salát
Štítky: Zelenina, rajčata, svačina, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, saláty, svačinové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Salát s tuňákem a vejci.

Přidat komentář