Bramborový salát

Napsat recept na bramborový salát vyžaduje od autora odvahu. Každá rodina totiž má svůj vlastní, nejlepší a jedinečný. Ale pokud…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g ve slupce uvařených brambor
200 g šunkového salámu
2 pórkové natě
150 g nakládaných červených paprik kapie
1/4 l majonézy
sůl
mletý pepř
petrželka
Postup vaření podle receptu
Brambory umyjeme, nakrájíme na kolečka a poté je převážeme na pruhy.
Salám rovněž nakrájíme na pásky.
Pórek umyjeme a nakrájíme na tenké pruhy.
Papriku důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
Vše důkladně smícháme, přidáme majonézu, osolíme a opepříme, a poté necháme chvíli odstát. Před servírováním salát posypeme nasekanou petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborový salát
Bramborový salát je tradiční český pokrm, který se často podává během svátků a rodinných oslav. Základem salátu jsou vařené brambory, které se kombinují s nakládanými okurkami, cibulí a často také s mrkví. Dále se přidává majonéza, která salátu dodává krémovou konzistenci. Tento salát se obvykle podává jako příloha k vepřovému masu nebo rybě, ale může být i chutným samostatným jídlem. Každá rodina má svůj vlastní recept, což dělá bramborový salát výjimečným a oblíbeným pokrmem v české kuchyni.