Bramborový salát

Bramborový salát
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Napsat recept na bramborový salát vyžaduje od autora odvahu. Každá rodina totiž má svůj vlastní, nejlepší a jedinečný. Ale pokud…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g ve slupce uvařených brambor
200 g šunkového salámu
2 pórkové natě
150 g nakládaných červených paprik kapie
1/4 l majonézy
sůl
mletý pepř
petrželka

Postup vaření podle receptu

Brambory umyjeme, nakrájíme na kolečka a poté je převážeme na pruhy.

Salám rovněž nakrájíme na pásky.

Pórek umyjeme a nakrájíme na tenké pruhy.

Papriku důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké proužky.

Vše důkladně smícháme, přidáme majonézu, osolíme a opepříme, a poté necháme chvíli odstát. Před servírováním salát posypeme nasekanou petrželkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborový salát

Bramborový salát je tradiční český pokrm, který se často podává během svátků a rodinných oslav. Základem salátu jsou vařené brambory, které se kombinují s nakládanými okurkami, cibulí a často také s mrkví. Dále se přidává majonéza, která salátu dodává krémovou konzistenci. Tento salát se obvykle podává jako příloha k vepřovému masu nebo rybě, ale může být i chutným samostatným jídlem. Každá rodina má svůj vlastní recept, což dělá bramborový salát výjimečným a oblíbeným pokrmem v české kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Salát
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, bramborové, saláty, bylinky, večírky a oslavy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborový salát.

Přidat komentář