Bramborový salát

Bramborový salát
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Přidat recept na bramborový salát vyžaduje od autora odvahu, protože každá rodina má svůj vlastní, ten nejlepší a nezapomenutelný. Ale pokud…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g ve slupce uvařených brambor
200 g šunkového salámu
2 pórkové natě
150 g nakládaných červených paprik kapie
1/4 l majonézy
sůl
mletý pepř
petrželka

Postup vaření podle receptu

Omyjeme brambory, nakrájíme je na plátky a poté na tenké proužky.

Salám rovněž nakrájíme na tenké plátky.

Pórek umyjeme a nakrájíme na tenké pruhy.

Papriku očistíme a nakrájíme na tenké proužky.

Vše důkladně smícháme, přidáme majonézu, osolíme a opepříme, a poté necháme chvíli odležet. Před servírováním posypeme bramborový salát nasekanou petrželí.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborový salát

Bramborový salát je oblíbený pokrm, který se tradičně připravuje z vařených brambor, nakládaných okurek, cibule a majonézy. Tento osvěžující salát je často podáván jako příloha k masu, zejména při oslavách a rodinných setkáních, jako jsou Vánoce nebo Velikonoce. Variace receptů zahrnují také přidání vajec, jablek nebo čerstvé zeleniny. Bramborový salát je výborný jak v teplé, tak v studené formě a jeho chuť se mění s odlišnými ingrediencemi, které každý kuchař přidává podle své chuti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Salát
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, bramborové, saláty, bylinky, večírky a oslavy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborový salát.

Přidat komentář