Dobrá čokoládová poleva

Dobrá čokoládová poleva
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Taky máte rádi čokoládu? Tak vás určitě potěší čokoládová poleva na váš oblíbený moučník.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g kvalitní čokolády na vaření
140 g ztuženého tuku
10 polévkových lžic horké vody

Postup vaření podle receptu

Nejdříve si rozlámeme nebo nastrouháme čokoládu na vaření, nakrájíme ztužený tuk a společně rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlné troubě. Potom přilijeme horkou vodu a metličkou opatrně zamícháme.

Následně můžeme čokoládovou polevou přelít připravený moučník. Dobrou chuť!

Co jste ještě nevěděli o receptu Dobrá čokoládová poleva

Dobrá čokoládová poleva je neodolatelnou součástí mnoha dezertů. Její hladká textura a intenzivní chuť z ní činí ideální doplněk k dortům, koláčům nebo muffinům. Při výrobě této polevy je klíčové použití kvalitní čokolády a čerstvé smetany, které zajistí její krémovost a bohatou chuť. Můžeme ji obohatit také vanilkovým extraktem nebo špetkou mořské soli pro ještě zajímavější chuťový profil. Dobrá čokoládová poleva nejen zdobí, ale také vylepšuje každé cukrářské dílo, čímž potěší všechny milovníky sladkého.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Poleva
Štítky: česká kuchyně, polevy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dobrá čokoládová poleva.

Přidat komentář