Rumová čokoládová poleva na moučník

 Rumová čokoládová poleva na moučník
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Většina z nás si dá ráda ke kávě něco dobrého. Moučník, zákusek apod. A pokud je s nějakou polevou tím lépe.

Ingredience aneb co potřebujete

20 dkg moučkového cukru
18 dkg másla
4 polévkové lžíce rumu
3 polévkové lžíce horké vody
4 dkg kakaa

Postup vaření podle receptu

Nejprve si rozehřejeme kousek másla, přilijeme do něj horkou vodu, rum a přisypeme do toho moučkový cukr s kakaem. Všechny tyto suroviny pěkně smícháme. Chvilku počkáme a potom aplikujeme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rumová čokoládová poleva na moučník

Rumová čokoládová poleva na moučník je delikátní kombinací bohaté chuti čokolády a jemného aroma rumu, která povznáší každý dezert na vyšší úroveň. Tato poleva se tradičně připravuje rozpuštěním kvalitní čokolády s máslem, do které se následně přidává rum pro zvýraznění chuti. Je ideální pro polévání dortů, bábovek či koláčů, kterým dodá neodolatelný lesk a pikantní nádech. Její jemná a krémová konzistence se snadno rozprostře po povrchu moučníku a uspokojí nejen vaše chuťové pohárky, ale také estetické smysly. Perfektní volba pro každou příležitost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Poleva
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, polevy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rumová čokoládová poleva na moučník.

Přidat komentář