Tradiční bílková poleva

Tradiční bílková poleva
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Cukroví, perníčky vždy vypadají lépe ozdobené. S polevou si můžeme vyhrát a vytvořit s ní krásné ornamenty. Můžeme do toho zapojit i děti.

Ingredience aneb co potřebujete

1 vaječný bílek
150 g moučkového cukru
maličko potravinářského barviva

Postup vaření podle receptu

Připravíme si vyšší misku a metličku.

Vyklepneme vaječný bílek, dáme maličko potravinářského barviva (pokud chceme barevnou) a pomalu přisypáváme moučkový cukr. Ten jsme si před tím několikrát proseli přes síto. Metličkou zašleháváme dokud nevznikne krásná, hladká, jemná poleva.

Doporučuji si předem připravit cukroví, abychom mohli ihned po umíchání polevu aplikovat. Brzy tuhne.

Hrajme si a zdobme. Kreativitě se meze nekladou. Dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tradiční bílková poleva

Tradiční bílková poleva je klasická cukrová poleva, která se často používá k dekoraci perníků či dortů. Skládá se z bílkového základu, který je vytvořen vyšleháním vaječných bílků s cukrem. Poleva je velmi tuhého charakteru, díky čemuž se perfektně hodí k jemným dekoracím zdobením. Lze ji snadno barvit potravinářskými barvivy pro dosažení různorodých odstínů, což z ní činí ideální volbu pro kreativní pečení a tvoření designů. Její jemná chuť a textury dělají z tradiční bílkové polevy oblíbenou volbu v cukrářském umění.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Poleva
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, polevy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tradiční bílková poleva.

Přidat komentář