Tradiční bílková poleva

Cukroví, perníčky vždy vypadají lépe ozdobené. S polevou si můžeme vyhrát a vytvořit s ní krásné ornamenty. Můžeme do toho zapojit i děti.
Ingredience aneb co potřebujete
1 vaječný bílek
150 g moučkového cukru
maličko potravinářského barviva
Postup vaření podle receptu
Připravíme si vyšší misku a metličku.
Vyklepneme vaječný bílek, dáme maličko potravinářského barviva (pokud chceme barevnou) a pomalu přisypáváme moučkový cukr. Ten jsme si před tím několikrát proseli přes síto. Metličkou zašleháváme dokud nevznikne krásná, hladká, jemná poleva.
Doporučuji si předem připravit cukroví, abychom mohli ihned po umíchání polevu aplikovat. Brzy tuhne.
Hrajme si a zdobme. Kreativitě se meze nekladou. Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tradiční bílková poleva
Tradiční bílková poleva je klasická cukrová poleva, která se často používá k dekoraci perníků či dortů. Skládá se z bílkového základu, který je vytvořen vyšleháním vaječných bílků s cukrem. Poleva je velmi tuhého charakteru, díky čemuž se perfektně hodí k jemným dekoracím zdobením. Lze ji snadno barvit potravinářskými barvivy pro dosažení různorodých odstínů, což z ní činí ideální volbu pro kreativní pečení a tvoření designů. Její jemná chuť a textury dělají z tradiční bílkové polevy oblíbenou volbu v cukrářském umění.