Krém na dort
Tento skvělý krém vytvoříte smícháním mouky, mléka, cukru a žloutků. Jakmile zchladne, vmíchejte do něj máslo a případně přidejte skořici pro vylepšení chuti.
Ingredience aneb co potřebujete
3/4 l mléka
150 g cukru
3 žloutky
8 lžic polohrubé mouky
250 g másla
mletá skořice
Postup vaření podle receptu
V hrnci zahřejeme 3/4 litru mléka s cukrem. Trochu mléka nalijeme do mísy, kam přidáme žloutky a polohrubou mouku a vše důkladně promícháme. Až bude mléko v hrnci horké (ale nesmí vařit), opatrně přilijeme moučnou směs a stále mícháme, dokud se směs nezpevní.
Po zahuštění povaříme ještě asi dvě minuty a poté odstavíme z tepla. Necháme chvíli vychladnout.
Připravenou směs nalijeme do mixéru a šleháme, dokud nevychladne. Jakmile je krém vlažný, přidáme na kostičky nakrájené máslo (celou kostku nebo 3/4) a šleháme, dokud se máslo úplně nespojí.
Abychom snížili máslovou chuť, můžeme během šlehání přimíchat mletou skořici. Krém by měl být hladký.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krém na dort
Krém na dort je lahodný a krémový pokrm, který se používá k potažení a zdobení dortů. Obvykle se připravuje z másla, cukru a smetany, někdy se přidávají i různé příchutě jako vanilka, čokoláda nebo ovoce. Krém dodává dortům nejen chuť, ale i atraktivní vzhled. Můžeme ho použít také jako náplň mezi jednotlivými vrstvami dortu. Existuje mnoho variant, jako je šlehačkový krém, máslový krém nebo ganache, které si můžete vychutnat při oslavy, svatbách nebo jiných speciálních příležitostech.

Tomáš Rohlena