Lahodná citronová poleva

Připravit dobrou polevu, která drží, nestéká, není úplně jednoduché. Citronová poleva je lahodná, světlá a příjemně voní.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g moučkového cukru
1 polévková lžíce šťávy z citrónu
1 polévková lžíce horké vody
Postup vaření podle receptu
Nejprve si rozmyslíme na jaký moučník polevu potřebujeme. Pokud to bude na velký koláč, perník atd. množství zvýšíme asi na 3x.
Nejprve si vymačkáme citronovou šťávu, pak přidáme horkou vodu a dáme do větší misky.
Opatrně přisypáváme moučkový cukr a šleháme do zhoustnutí. Vezmeme si k tomu na pomoc metličku nebo pokud nemáme použijeme polévkovou lžíci a třeme a třeme až vznikne hebká, hustá směs.
Potom ihned vlijeme směs do středu na vychladlý moučník a roztíráme do stran příborovým nožem nebo stěrkou.
Citronovou polevou můžete zdobit i cukroví.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lahodná citronová poleva
Lahodná citronová poleva je sladká a osvěžující přísada, která dodá každému dezertu ten správný nádech svěžesti. Její základ tvoří cukr moučka, který se smíchá s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, aby vznikla krémová a hladká konzistence. Tento skvostný topping se skvěle hodí k bábovkám, muffinům nebo dortům, kterým propůjčí jemný kyselkavý nádech. Její příprava je jednoduchá, ale výsledek nadchne chutí i vůní, která okamžitě zaujme. Pokud toužíte po dokonalém ochucení, s citronovou polevou nikdy nešlápnete vedle.