Letní bramborový salát s naloženou sterilovanou zeleninou a jablky

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka, ale ne příliš. Po vychladnutí je protlačíme mřížkou na malé kousky. Poté přidáme zeleninu...
Ingredience aneb co potřebujete
1000 g nových brambor
1 Moravanka (naložená steril. zelenina i s cibulkou)
2-3 menší rajčátka
pár lžiček dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželka hladkolistá
olivový olej na zakápnutí
1 malé jablko
Postup vaření podle receptu
Oškrábané brambory povaříme, dokud nejsou poloměkké, ale ne příliš měkké. Po vychladnutí je protlačíme mřížkou na malé kostky. Přidáme zeleninu, cherry rajčata, hořčici, bylinky, olivový olej a trochu nálevu z Moravanky. Do salátu nepřidáváme majonézu ani zakysanou smetanu.
Cibulku si vezmeme z nálevu Moravanky, nasekáme ji a přidáme nakrájené jablko na kostičky. Vše důkladně promícháme a necháme to v chladu do druhého dne - tedy přes noc. Můžeme podávat k masu nebo jen tak. V létě je to skvělé i jako svačina k vodě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Letní bramborový salát s naloženou sterilovanou zeleninou a jablky
Letní bramborový salát s naloženou sterilovanou zeleninou a jablky je osvěžující pokrm, který skvěle doplní každé letní grilování. Brambory jsou uvařené na jemno a kombinují se s kousky šťavnatých jablek, které dodávají salátu sladkou notu. Naložená sterilovaná zelenina, jako jsou okurky nebo mrkev, přináší pikantní chuť, zatímco zjemněná majonézou vytváří lahodnou a krémovou konzistenci. Tento salát je nejen chutný, ale také plný vitamínů a energii pro horké letní dny, ideální jako příloha nebo samostatný pokrm.