Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem

Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 1

Těsto plné chuti čokolády a oříšků, které je ještě umocněno oblíbenou lískooříškovou pomazánkou. Navíc je zde lehký tvarohový krém, jemný a nadýchaný díky šlehačce.

Ingredience aneb co potřebujete

Korpus
400 g hořké čokolády
150 g špaldové hladké mouky
200 g lískových oříšků
2 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
250 g másla
450 g krystalového cukru
2 lžíce rumu
6 vajec
6 lžic mléka
400 g Nutelly
Krém
500 g tučného hrudkovitého tvarohu
1 kg mascarpone
4 balíčky ztužovače šlehačky
2 balíčky vanilkového cukru
400 ml šlehačky
750 g čerstvých malin

Postup vaření podle receptu

Lieskové oriešky opražíme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 10-15 minút, občas ich premiešame a potom ich ošúpeme pomocou kuchynskej utierky. Následne ich pomelieme. Polovicu čokolády nastrúhame na jemno. V miske zmiešame múku, orechy, kakao a prášok do pečiva.

Najprv vyšľaháme maslo s polovicou kryštálového cukru a rumom, potom postupne pridávame vajcia. Na konci do vajec vmiešame múčnu zmes s mliekom a strúhanou čokoládou.

Trubu predhrejeme na 175 °C. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Do formy nalejeme cesto a tú umiestnime do trúby. Pečieme na strednej úrovni približne 60 minút, ale čas je orientačný. Pred vybratím skontrolujeme, či je korpus upečený tak, že do jeho stredu zapichneme drevené špáratko; ak ho vytiahneme suché, je korpus hotový. Po upečení korpus opatrne vyklopíme a necháme ho vychladnúť.

Korpus necháme vychladnout a poté ho vrátíme do kulaté formy. Nahřejeme nutellu a rovnoměrně ji roztíráme na povrch korpusu, který následně chladíme přibližně 30 minut.

Rozmixovaný tvaroh spojíme s mascarpone a zbytkem kryštálového cukru. Šľahačku vyšľaháme s tužidlom a vanilkovým cukrom, až kým nie je pevná, a potom ju vmiešame do krému. Nakoniec jemne zapracujeme aj 500 gramov čerstvých malín.

Krém naneseme na korpus umiestnený vo forme a rovnomerne ho rozotrieme, aby sme povrch uhladili. Potom ozdobíme čerstvými malinami. Hotovú tortu necháme chladiť minimálne 2 a pol hodiny, ale môžeme ju chladit aj dlhšie, napríklad cez noc.

Zbytek čokolády rozpustíme ve vodní lázni a tenkou vrstvu ji naneseme na hladký povrch, kde ji necháme ztuhnout. Poté ostrým nožem seškrabujeme z čokolády hoblinky. Nakonec čokoládovými hoblinkami ozdobíme vršek dortu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem

Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem je lahodný dezert, který okouzlí každého milovníka sladkostí. Křupavý korpus z čokolády a ořechů skvěle doplňuje jemný tvarohový krém, zatímco svěží maliny přidávají dortu příjemnou kyselost a barvu. Tento dort je ideální volbou pro oslavy, rodinné setkání či jako sladká tečka po dobrém jídle. Každý kousek je osvěžující a plný chuti, což z něj činí nezapomenutelný zážitek pro chuťové pohárky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Dezerty
Štítky: sváteční / nedělní, pro děti, pečení, náročné, náročný, dětská oslava, večírky a oslavy, dorty, čokoládové, narozeniny, krémové, valentýn, evropská, maliny, ovocné

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem.

Přidat komentář