Marokánky

Marokánky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 40

Mezi nejoblíbenější druhy cukroví patří marokánky, které si oblíbí téměř každý. Pokud máte rádi sladké jako kandované ovoce, ořechy a čokoládu, určitě…

Ingredience aneb co potřebujete

125 ml mléka
120 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů (nebo nesolených arašídů)
200 g kandovaného ovoce
70 g másla
70 g moučkového cukru
30 g hladké mouky

Dále
tuk (na vymazání plechu)
hrubá mouka (na vysypání plechu)
hořká čokoláda (na potření)

Postup vaření podle receptu

V hrnci spojíme mléko, nasekané vlašské ořechy, kandované ovoce, máslo a cukr. Při neustálém míchání vaříme po dobu 5 až 10 minut.

Vsypeme hladkou mouku a vaříme přibližně 2 minuty, poté necháme vychladnout.

Předehřejte troubu na teplotu 150 °C.

Plech potřeme tukem a posypeme hrubou moukou. Pomocí kulatého vykrajovátka si na plechu naznačíme vzor, kroužky vedle sebe, a do těchto označených koleček lžičkou nanášíme a tvarujeme směs.

Marokánky pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nezískají světlou hnědou barvu.

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni.

Marokánky, které vychladly, položíme na tácek pokrytý pečicím papírem, zalijeme je rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Marokánky

Marokánky jsou oblíbené české sušenky, které vynikají svou křehkostí a lahodnou chutí. Hlavními ingrediencemi jsou ovesné vločky, ořechy a čokoláda, což vytváří dokonalou kombinaci textur a chutí. Tyto malé, kulaté koláčky jsou často obohaceny o rozinky nebo sušené ovoce, což dodává další sladkost a vitamíny. Marokánky jsou skvělým pamlskem k odpolednímu čaji nebo k posezení s přáteli. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, což je činí oblíbenou volbou pro domácí pečení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (39 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: cukroví, vaření, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, česká, snadný, pro začátečníky, sladké, vánoce, pečené, sušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Marokánky.

Přidat komentář