Marokánky

Mezi nejoblíbenější druhy cukroví patří marokánky, které si oblíbí téměř každý. Pokud máte rádi sladké jako kandované ovoce, ořechy a čokoládu, určitě…
Ingredience aneb co potřebujete
125 ml mléka
120 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů (nebo nesolených arašídů)
200 g kandovaného ovoce
70 g másla
70 g moučkového cukru
30 g hladké mouky
Dále
tuk (na vymazání plechu)
hrubá mouka (na vysypání plechu)
hořká čokoláda (na potření)
Postup vaření podle receptu
V hrnci spojíme mléko, nasekané vlašské ořechy, kandované ovoce, máslo a cukr. Při neustálém míchání vaříme po dobu 5 až 10 minut.
Vsypeme hladkou mouku a vaříme přibližně 2 minuty, poté necháme vychladnout.
Předehřejte troubu na teplotu 150 °C.
Plech potřeme tukem a posypeme hrubou moukou. Pomocí kulatého vykrajovátka si na plechu naznačíme vzor, kroužky vedle sebe, a do těchto označených koleček lžičkou nanášíme a tvarujeme směs.
Marokánky pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud nezískají světlou hnědou barvu.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni.
Marokánky, které vychladly, položíme na tácek pokrytý pečicím papírem, zalijeme je rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marokánky
Marokánky jsou oblíbené české sušenky, které vynikají svou křehkostí a lahodnou chutí. Hlavními ingrediencemi jsou ovesné vločky, ořechy a čokoláda, což vytváří dokonalou kombinaci textur a chutí. Tyto malé, kulaté koláčky jsou často obohaceny o rozinky nebo sušené ovoce, což dodává další sladkost a vitamíny. Marokánky jsou skvělým pamlskem k odpolednímu čaji nebo k posezení s přáteli. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, což je činí oblíbenou volbou pro domácí pečení.