Rafaelo

Rafaelo
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rafaelo se salkem, kokosem a mandlemi je vynikající cukroví, které zmizí vždy mezi prvními.

Ingredience aneb co potřebujete

1/2 konzervy slazené mléko (Salko)
150 g máslo
250 g cukr moučka
120 g kokosová moučka
1 balíček vanilkový cukr
na obalení
kokosová moučka
náplň 60 g mandle

Postup vaření podle receptu

Máslo s oběma druhy cukru rozpustíme ve vodní lázni a za občasného míchání necháme vychladnout. Do směsi přidáme salko a kokos, důkladně promícháme a dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. Mandle spaříme, oloupeme a necháme oschnout. Z těsta tvoříme kuličky. Do každé z nich zabalíme mandli a obalujeme v kokosu.

Poté dáváme do papírových košíčků a můžeme servírovat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rafaelo

Rafaelo je oblíbený cukrovinka, která spojuje jemnou kokosovou chuť s křupavým obalem. Její podstatou je mandle obalená v krémovém kokosovém těstě, které je obalené v kokosovém strouhance. Tato kombinace vytváří jedinečný zážitek pro milovníky sladkostí. Rafaelo je skvělou volbou jako malý dezert při oslavách nebo jako lahodné pohoštění pro návštěvy. Svojí lahodností a atraktivním vzhledem určitě potěší každého, kdo má rád sladké.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rafaelo.

Přidat komentář