Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem

Brambory uvaříme ve slupce, dokud nejsou poloměkké, poté je necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby namočíme do vývaru nebo do vody a asi 10 minut...
Ingredience aneb co potřebujete
500 g rybí filé (já měl kostky)
250 ml smetana ke šlehání
6 větších brambor
sůl
pepř
kmín
mletý zázvor
koření adžika
houbové koření
hrst sušených hub
2 vejce
Postup vaření podle receptu
Brambory povaříme ve slupce, dokud nebudou poloměkké, poté je necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby namočíme do vývaru nebo jen do vody a zhruba 10 minut je vaříme.
Vezmeme zapékací misku, na dno položíme plátky brambor, přidáme sůl, pepř, posypeme kořením adžika a houbovým kořením.
Na brambory položíme plátky rybího filé, dochutíme solí a pepřem, posypeme kořením adžika, houbovým kořením a zázvorem, a přidáme houby. Nakonec přidáme ještě jednu vrstvu brambor, které opět osolíme, opepříme a posypeme kořením adžika.
Vložte zapékací misku do předehřáté trouby a pečte 10 minut na plný výkon. Poté ji zalijte smetanou smíchanou se dvěma rozšlehanými vejci a pečte, dokud nezhnědnou (doba se může lišit podle trouby). Já zapékal přibližně 35 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem
Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem je chutné a výživné jídlo, které spojuje vynikající chutě moře a půdy. Křehké rybí filé se skvěle doplňuje s jemnými plátky brambor a aromatickými houbami, zatímco zázvor přidává výrazný nádech pikantnosti. Toto jídlo je nejen lahodné, ale také bohaté na bílkoviny a vitaminy. Ideální jako hlavní chod, který potěší všechny příznivce zdravé gastronomie. Perfektní volba pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitosti.