Zapečený losos se zeleninou

Lososa z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Omytou cuketu nakrájíme na plátky, pórek také nakrájíme na plátky a rajčátka...
Ingredience aneb co potřebujete
4 filety lososa s kůží (každý cca 150 g)
8 tenkých plátků citronu
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
mořská sůl
mletý černý pepř
olivový olej
1/2 pórku
4 snítky rozmarýnu
sušený tymián
1 červená cibule
1/2 cukety
8 baby rajčat
Postup vaření podle receptu
Porce lososa osolíme, opepříme a posypeme tymiánem z obou stran.
Omytou cuketu nakrájíme na plátky, pórek také nakrájíme na plátky, rajčata rozdělíme na poloviny a česnek s cibulí nakrájíme na klínky.
Připravíme si čtyři kusy alobalu. Na každý kus dáme kousek lososa, přidáme snítku rozmarýnu, půlku česneku, dva dílky cibule, dvě poloviny rajčat, dva plátky cukety, dva plátky citronu a pokapeme to olivovým olejem. Poté zabalíme a umístíme na pekáč nebo do zapékací misky.
Nejdříve zapneme troubu na 210 °C a poté do ní vložíme balíčky, které pečeme přibližně 20-25 minut, v závislosti na tloušťce filetů.
Servírovala jsem to s praženými bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečený losos se zeleninou
Zapečený losos se zeleninou je lahodný a zdravý pokrm, který potěší každého milovníka ryb. Losos, bohatý na omega-3 mastné kyseliny, se peče společně s čerstvou zeleninou jako je brokolice, mrkev a paprika. Tento pokrm je nejen chutný, ale také výživný, a přináší skvělou kombinaci bílkovin a vitamínů. Podává se obvykle s bylinkovým olejem nebo citrónem, což dodává jídlu osvěžující chuť. Ideální volba pro rychlý a zároveň zdravý oběd či večeři.