Parmezánové rizoto se slávkami

Parmezánové rizoto se slávkami
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

V hluboké pánvi rozpustíme máslo. K tomu přidáme rýži a necháme ji asi 3 minuty osmahnout. Následně rýži zalijeme bílým vínem.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g rýže arborio
2 plechovky slávky v marinádě Calvo
450 ml zeleninového vývaru
70 g másla
1 dcl bílého vína
strouhaný parmezán
čerstvě nasekaná petrželka
sůl

Postup vaření podle receptu

V prostorné pánvi rozpustíme máslo. Do rozpuštěného másla přidáme rýži a asi 3 minuty ji restujeme.

Následně rýži podlijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a postupně přidáváme vývar. Rýži vaříme, dokud nedosáhne stavu "na skus".

Uhasíme oheň a do rizota přidáme kousek másla, aby se rozpustil. Na závěr vmícháme nastrouhaný parmezán a podle potřeby dosolíme.

Vytvoříme hladký krém, do kterého přidáme slávky a nasekanou petržel.

Co jste ještě nevěděli o receptu Parmezánové rizoto se slávkami

Parmezánové rizoto se slávkami je lahodné italské jídlo, které kombinuje krémovou texturu rizota s jemnou chutí mořských plodů. Slávky, bohaté na minerály a vitamíny, dodávají tomuto pokrmu unikátní chuťový zážitek. Při přípravě se používá kvalitní parmezán, který rizotu propůjčuje intenzivní aroma a bohatou chuť. Tento pokrm je ideální pro milovníky mořských plodů a italské kuchyně, a skvěle se hodí jako hlavní jídlo na slavnostní příležitosti či rodinné večeře.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rybí maso
Štítky: restování, vaření, oběd, sváteční / nedělní, večeře, ostatní, bylinky, středně náročný, mořské plody, mušle a ústřice

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Parmezánové rizoto se slávkami.

Přidat komentář