Parmezánové rizoto se slávkami

V hluboké pánvi rozpustíme máslo. K tomu přidáme rýži a necháme ji asi 3 minuty osmahnout. Následně rýži zalijeme bílým vínem.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g rýže arborio
2 plechovky slávky v marinádě Calvo
450 ml zeleninového vývaru
70 g másla
1 dcl bílého vína
strouhaný parmezán
čerstvě nasekaná petrželka
sůl
Postup vaření podle receptu
V prostorné pánvi rozpustíme máslo. Do rozpuštěného másla přidáme rýži a asi 3 minuty ji restujeme.
Následně rýži podlijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a postupně přidáváme vývar. Rýži vaříme, dokud nedosáhne stavu "na skus".
Uhasíme oheň a do rizota přidáme kousek másla, aby se rozpustil. Na závěr vmícháme nastrouhaný parmezán a podle potřeby dosolíme.
Vytvoříme hladký krém, do kterého přidáme slávky a nasekanou petržel.
Co jste ještě nevěděli o receptu Parmezánové rizoto se slávkami
Parmezánové rizoto se slávkami je lahodné italské jídlo, které kombinuje krémovou texturu rizota s jemnou chutí mořských plodů. Slávky, bohaté na minerály a vitamíny, dodávají tomuto pokrmu unikátní chuťový zážitek. Při přípravě se používá kvalitní parmezán, který rizotu propůjčuje intenzivní aroma a bohatou chuť. Tento pokrm je ideální pro milovníky mořských plodů a italské kuchyně, a skvěle se hodí jako hlavní jídlo na slavnostní příležitosti či rodinné večeře.