Makrela na grilu

Rybí maso určitě patří k teplým letním večerům, kdy se scházíme u grilu a vychutnáváme si grilované pochoutky. Maso z makrely je šťavnaté a…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g makrely (čerstvá nebo mražená)
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
čerstvé oregano
čerstvá pažitka
koření na ryby bez soli
citronová šťáva
plátky citronu
Postup vaření podle receptu
Rybu důkladně vyčistíme, poté odstraníme hlavu a ocas. Celou rybu potřeme citronovou šťávou z vnější i vnitřní strany.
Okořeníme bez soli a čerstvé bylinky svážeme do malého kytice, kterou vložíme do ryby.
Rybu dáme na středně horký gril, nejlepší je elektrický, nebo ji zabalíme do alobalu a umístíme na klasický gril na uhlíky.
Po pár minutách se otočíme, a pokud se maso snadno odděluje, můžeme rybu rozříznout napůl, vyjmout kostru a nechat ji dopéct.
Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninou, salátem a celozrnným pečivem v rámci udržovací diety.
Co jste ještě nevěděli o receptu Makrela na grilu
Makrela na grilu je lahodný pokrm, který si oblíbí milovníci ryb. Příprava makrely na grilu je jednoduchá a rychlá, což ji činí ideálním jídlem pro letní večery. Ryba se obvykle marinují v olivovém oleji, citrónové šťávě a bylinkách, což zvýrazní její přirozenou chuť. Grilování makrely navíc dodává pokrmu charakteristickou kouřovou vůni. Podává se často s čerstvým salátem nebo pečivem, což z ní dělá skvělou volbu pro zdravý a chutný oběd nebo večeři.