Makrela na grilu

Makrela na grilu
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 1

Rybí maso určitě patří k teplým letním večerům, kdy se scházíme u grilu a vychutnáváme si grilované pochoutky. Maso z makrely je šťavnaté a…

Ingredience aneb co potřebujete

200 g makrely (čerstvá nebo mražená)
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
čerstvé oregano
čerstvá pažitka
koření na ryby bez soli
citronová šťáva
plátky citronu

Postup vaření podle receptu

Rybu důkladně vyčistíme, poté odstraníme hlavu a ocas. Celou rybu potřeme citronovou šťávou z vnější i vnitřní strany.

Okořeníme bez soli a čerstvé bylinky svážeme do malého kytice, kterou vložíme do ryby.

Rybu dáme na středně horký gril, nejlepší je elektrický, nebo ji zabalíme do alobalu a umístíme na klasický gril na uhlíky.

Po pár minutách se otočíme, a pokud se maso snadno odděluje, můžeme rybu rozříznout napůl, vyjmout kostru a nechat ji dopéct.

Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninou, salátem a celozrnným pečivem v rámci udržovací diety.

Co jste ještě nevěděli o receptu Makrela na grilu

Makrela na grilu je lahodný pokrm, který si oblíbí milovníci ryb. Příprava makrely na grilu je jednoduchá a rychlá, což ji činí ideálním jídlem pro letní večery. Ryba se obvykle marinují v olivovém oleji, citrónové šťávě a bylinkách, což zvýrazní její přirozenou chuť. Grilování makrely navíc dodává pokrmu charakteristickou kouřovou vůni. Podává se často s čerstvým salátem nebo pečivem, což z ní dělá skvělou volbu pro zdravý a chutný oběd nebo večeři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rybí maso
Štítky: grilování, ryby, oběd, snadné, rychlé, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, letní recepty, podzimní, dietní recepty, bylinky, grilování a bbq, makrela

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Makrela na grilu.

Přidat komentář