Pstruh pečený v troubě

Pstruh pečený v troubě
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Pstruha často vaříme na večeři nebo jako osvěžující oběd. Jeho maso je jemné jak v textu, tak v chuti, a proto bychom ho neměli zakrývat silnými kořenícími přísadami.

Ingredience aneb co potřebujete

1 pstruh
20 g másla
1 lžíce oleje
2 cibule
sůl
kmín
hladká mouka

Postup vaření podle receptu

Pstruha důkladně vyčistíme, osolíme a přidáme kmín i dovnitř. Poté ho obalíme v mouce.

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Některá kolečka vložíme dovnitř a zbytek použijeme k obložení ryby.

Na pánvi zahřejeme máslo, můžeme také přidat lžíci oleje, aby se máslo nespálilo.

Pstruha umístíme do pekáče, posypeme ho tenkými plátky másla a pečeme odkrytého 20–30 minut (dle velikosti pstruha), dokud povrch nezíská zlatavou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pstruh pečený v troubě

Pstruh pečený v troubě je lahodný a zdravý pokrm, který je oblíbený mezi milovníky ryb. Příprava je jednoduchá – stačí pstruha osolit, pokapat olivovým olejem a přidat bylinky, jako je tymián nebo rozmarýn. Pečení v troubě zaručuje, že ryba zůstane šťavnatá a chutná. Ideálně se podává s pečenými bramborami a sezonní zeleninou. Tento pokrm je nejen chutný, ale i výživný, plný omega-3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro zdraví srdce.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (87 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rybí maso
Štítky: ryby, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, pečení, pstruh

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pstruh pečený v troubě.

Přidat komentář