Pstruh pečený v troubě

Pstruha často vaříme na večeři nebo jako osvěžující oběd. Jeho maso je jemné jak v textu, tak v chuti, a proto bychom ho neměli zakrývat silnými kořenícími přísadami.
Ingredience aneb co potřebujete
1 pstruh
20 g másla
1 lžíce oleje
2 cibule
sůl
kmín
hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Pstruha důkladně vyčistíme, osolíme a přidáme kmín i dovnitř. Poté ho obalíme v mouce.
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Některá kolečka vložíme dovnitř a zbytek použijeme k obložení ryby.
Na pánvi zahřejeme máslo, můžeme také přidat lžíci oleje, aby se máslo nespálilo.
Pstruha umístíme do pekáče, posypeme ho tenkými plátky másla a pečeme odkrytého 20–30 minut (dle velikosti pstruha), dokud povrch nezíská zlatavou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pstruh pečený v troubě
Pstruh pečený v troubě je lahodný a zdravý pokrm, který je oblíbený mezi milovníky ryb. Příprava je jednoduchá – stačí pstruha osolit, pokapat olivovým olejem a přidat bylinky, jako je tymián nebo rozmarýn. Pečení v troubě zaručuje, že ryba zůstane šťavnatá a chutná. Ideálně se podává s pečenými bramborami a sezonní zeleninou. Tento pokrm je nejen chutný, ale i výživný, plný omega-3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro zdraví srdce.