Rybí kari s kokosovým mlékem

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme nakrájené bílé části cibule, plátky česneku a chilli papričku, vše osmahneme, poté přidáme kousky ryby a kari.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g rybích filetů tresky tilapie (jak kdo má rád)
4 jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
l konzerva kokosového mléka
150 ml rybího vývaru nebo vody
1 lžíce rybí omáčky nebo ústřicové omáčky
1 lžíce kari
1 lžička kurkumy
1 lžíce nastrouhaného zázvoru (nebo 2 lžičky sušeného)
2 lžičky sušené citronové trávy
olej
čerstvý koriandr
Postup vaření podle receptu
Na pánvi zahřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájené bílé části cibulek, plátky česneku a chilli papričku. Necháme toto vše krátce zpěnit, poté vložíme kousky ryby a přidáme kari, zázvor, kurkumu a citronovou trávu. Stručně opečeme, aby kari nezhořklo, potom všechno zalijeme vývarem a vaříme přibližně 10 minut.
Ve fázi, kdy se jídlo napůl vaří, přidáme kokosové mléko a všechno společně dodovaříme.
Na konec pokrm dekorujeme cibulkovou natí a koriandrem.
Servírujeme s rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rybí kari s kokosovým mlékem
Rybí kari s kokosovým mlékem je lahodné jídlo, které kombinuje čerstvé ryby s exotickými kořením a krémovým kokosovým mlékem. Toto jídlo je oblíbené zejména v asijských kuchyních, kde se spojují chutě pikantního kari s jemností kokosu. Rybí filety se obvykle vaří v aromatické omáčce obsahující kari pastu, cibuli, česnek a zázvor, což vytváří bohatou a vyváženou chuť. Podává se nejlépe s rýží nebo naanem, což dokonale doplňuje jeho chuťové spektrum.