Losos v petrželi

Lososa osolíme a přelijeme citronovou šťávou. Petržel nasekáme na drobné kousky a pórek na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo a…
Ingredience aneb co potřebujete
4 filety z lososa
3 kořenové petržele
1/2 pórku
200 ml smetany ke šlehání
1/2 svazku čerstvé petrželky
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
drůbeží vývar
mléko
citrónová šťáva
barevný pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Lososa osolíme a zakápneme citrónem.
Petržel očistíme a nasekáme na drobné kostičky, pórek pokrájíme na čtvrtkolečka.
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme zeleninu do zlatova, což by mělo trvat přibližně 10 minut.
Přidáme mouku, osmahneme ji a postupně vléváme teplý vývar a mléko, až dosáhneme požadované konzistence omáčky.
Osolíme a vaříme 20-30 minut, občas promícháváme nebo prošleháváme. Poté necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka.
Přidáme smetanu, nasekanou zelenou petrželku a vše ještě prohřejeme. Nakonec dochutíme šťávou z citronu a čerstvě mletým barevným pepřem, případně solí.
Zatímco se omáčka vaří, předehřejeme troubu na 220°C.
Pekáč potřeme máslem, umístíme do něj kousky lososa, navrch dáme máslo a pečeme 15-20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Losos v petrželi
Losos v petrželi je lahodný pokrm, který spojuje jemnost lososa s aromatickou chutí čerstvé petrželky. Tato kombinace nejen že skvěle chutná, ale také přináší množství živin, jako jsou omega-3 mastné kyseliny a vitaminy. Příprava je rychlá a jednoduchá; stačí marinovat lososa v bylinkovém oleji a péct ho na pánvi nebo v troubě. Podávejte s přílohou, jako je pečená zelenina nebo brambory. Tento recept je ideální na oslavy i běžné večeře, kdy chcete potěšit své blízké chutným a zdravým pokrmem.