Losos v petrželi

Losos v petrželi
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Lososa osolíme a přelijeme citronovou šťávou. Petržel nasekáme na drobné kousky a pórek na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo a…

Ingredience aneb co potřebujete

4 filety z lososa
3 kořenové petržele
1/2 pórku
200 ml smetany ke šlehání
1/2 svazku čerstvé petrželky
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
drůbeží vývar
mléko
citrónová šťáva
barevný pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Lososa osolíme a zakápneme citrónem.

Petržel očistíme a nasekáme na drobné kostičky, pórek pokrájíme na čtvrtkolečka.

Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme zeleninu do zlatova, což by mělo trvat přibližně 10 minut.

Přidáme mouku, osmahneme ji a postupně vléváme teplý vývar a mléko, až dosáhneme požadované konzistence omáčky.

Osolíme a vaříme 20-30 minut, občas promícháváme nebo prošleháváme. Poté necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka.

Přidáme smetanu, nasekanou zelenou petrželku a vše ještě prohřejeme. Nakonec dochutíme šťávou z citronu a čerstvě mletým barevným pepřem, případně solí.

Zatímco se omáčka vaří, předehřejeme troubu na 220°C.

Pekáč potřeme máslem, umístíme do něj kousky lososa, navrch dáme máslo a pečeme 15-20 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Losos v petrželi

Losos v petrželi je lahodný pokrm, který spojuje jemnost lososa s aromatickou chutí čerstvé petrželky. Tato kombinace nejen že skvěle chutná, ale také přináší množství živin, jako jsou omega-3 mastné kyseliny a vitaminy. Příprava je rychlá a jednoduchá; stačí marinovat lososa v bylinkovém oleji a péct ho na pánvi nebo v troubě. Podávejte s přílohou, jako je pečená zelenina nebo brambory. Tento recept je ideální na oslavy i běžné večeře, kdy chcete potěšit své blízké chutným a zdravým pokrmem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (54 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rybí maso
Štítky: Zelenina, ryby, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, pečení, bylinky, losos

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Losos v petrželi.

Přidat komentář