Losos na másle

Losos na másle
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Jemné maso lososa stačí mírně ochutit, protože nadměrné koření by mu ublížilo. Abychom chutě více vynikly, připravíme ho na másle a dáme mu příjemnou vůni.

Ingredience aneb co potřebujete

1 filet lososa
čerstvá bazalka
1 snítka rozmarýnu
provensálské koření
sůl
1 citron
1 kousek másla
Příloha
660 g brambor
trocha mléka (nebo smetany)
sůl
1 kousek másla

Postup vaření podle receptu

Odstraněte šupiny z filetů lososa, rozdělte je na kousky, osolte, zakápněte citronovou šťávou a posypte provensálským kořením.

Uvařte brambory i se slupkou, rozmačkejte je na hrubší kaši s máslem, mlékem nebo smetanou a přidejte sůl podle chuti.

Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte několik citronových kůrek.

Jakmile se kůra začne rozvonět, vyjměte ji, položte lososa kůží dolů a nepřetáčejte!

Na vrch dejte čerstvou bazalku a zakryjte pánev poklicí.

Můžete k tomu přidat trochu vody.

Lososa pečte přibližně 10 minut, v závislosti na jeho velikosti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Losos na másle

Losos na másle je lahodné a snadno připravitelné jídlo, které si oblíbí každý milovník ryb. Filé z lososa se perfektně spojí s rozpuštěným máslem, které dodává pokrmu bohatou chuť a jemnou strukturu. Při jeho přípravě je důležité zachovat šťavnatost a svěžest ryby, proto se doporučuje krátká doba pečení na pánvi nebo v troubě. Oblíbíte si také kombinaci s bylinkami a citronem, které pokrmu dodají osvěžující nádech. Losos na másle je ideální volba pro rychlou večeři nebo slavnostní oběd.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rybí maso
Štítky: ryby, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, bezlepkové, smažení, dušení, losos, citrusy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Losos na másle.

Přidat komentář