Smažené krevety v křupavém těstíčku

Krevety jsou oblíbené mořské plody, které poskytují spoustu živin, mají nízký obsah tuku a příprava je velmi snadná a rychlá. Zkuste je v…
Ingredience aneb co potřebujete
neloupané syrové krevety
1 vejce
mouka
100 ml vody
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
mletá červená paprika (nebo chilli či grilovací koření)
olej
Postup vaření podle receptu
Očistíme krevety a dochutíme je solí a pepřem.
Rozšleháme jedno vejce, přidáme vodu a mléko, osolíme a postupně přimícháme mouku, aby vzniklo těsto, které je mírně hustší než na palačinky.
Do sáčku vložíme mouku, kterou ochutíme červenou paprikou nebo grilovacím kořením podle vlastního vkusu. Krevety namočíme do těstíčka a pak je dáme do sáčku s moukou. Zatřepeme, aby se krevety dobře obalily.
Smažíme v horkém oleji do zlaté barvy.
Servírujeme se zeleninovým salátem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smažené krevety v křupavém těstíčku
Smažené krevety v křupavém těstíčku jsou oblíbeným pokrmem, který potěší milovníky mořských plodů. Tyto lahodné krevety se obalují v jemném těstíčku a poté se smaží do zlatova, čímž získávají křupavou texturu a bohatou chuť. Často se podávají s čerstvou bylinkovou omáčkou nebo pikantním dippingem, které dokonale doplňují jejich chuť. Ideální jako předkrm nebo hlavní chod, smažené krevety nabízejí dokonalou kombinaci chutí a textur, kterou si oblíbí každý. To je skvělý způsob, jak si vychutnat mořské plody v netradičním stylu.