Kapr na zelenině

Mnozí z nás připravují kapra pouze o Vánocích nebo při nějaké dietě. Od středověku bylo možné ho konzumovat během půstu, jelikož se řadí mezi ryby, které...
Ingredience aneb co potřebujete
4 porce kapra (nebo jiné ryby)
čerstvá paprika
rajčata
pórek
cibule
česnek
mražená zeleninová směs
sůl
kmín
Postup vaření podle receptu
Na plech vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu, ať už čerstvou nebo mraženou, nebo jejich kombinaci. Množství a druh zeleniny si zvolíme podle vlastních preferencí.
Na to dáme části kapra nebo jiné ryby, například štiky nebo candáta, které jsme předtím důkladně vyčistili a opláchli. Pokud použijeme části ryby, je dobré je na několika místech jemně naříznout. Osolíme, potírám česnekem a posypeme kmínem.
Na rybu nakrájíme kousek másla a přidáme sklenici vody. Zelenina také uvolní trochu vody a šťávy.
Pečeme při teplotě 200 °C asi 40 až 50 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapr na zelenině
Kapr na zelenině je tradiční české jídlo, které se často připravuje během vánočních svátků. Tato pochoutka se skládá z čerstvého kapra, který je obklopen pestrou škálou zeleniny, jako jsou mrkev, cibule, paprika a petržel. Rybí filé se obvykle dusí nebo peče na másle, což vytváří lahodnou chuťovou kombinaci. Podává se často s bramborovým salátem nebo vařenými bramborami, což doplňuje jeho chuť. Kapr na zelenině představuje harmonické spojení rybího masa a čerstvé zeleniny, což z něj činí oblíbenou volbu pro slavnostní stůl.