Špenátové rizoto s krevetami
Rýži vložíme do vařící osolené vody a vaříme ji podle pokynů na obalu. Mezitím nakrájíme česnek na tenké plátky. Asi za 5 minut…
Ingredience aneb co potřebujete
1 balíček rýže
250 g krevet
250 g mraženého špenátu nebo čerstvý
4 stroužky česneku
špetka pepře
špetka chilli
bazalka na ozdobení
100 g čočky
Postup vaření podle receptu
Rýži vložíme do vařící osolené vody a vaříme ji podle pokynů výrobce.
Mezitím si nasekáme česnek na drobné kousky. Přibližně 5 minut před dokončením vaření rýže přidáme do pánve česnek, špenát a krevety (případně také čočku).
Nakonec přidáme do rozehřáté pánve uvařenou rýži a vše dobře promícháme. Přisypeme špetku pepře a chilli a mícháme ještě minutu na pánvi. Okamžitě podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátové rizoto s krevetami
Špenátové rizoto s krevetami je lahodným pokrmem, který spojuje jemnost špenátu s delikátními krevetami. Tento pokrm je nejen chutný, ale také výživný, díky obsahu cenných živin ve špenátu a bílkovinách v krevetách. Rizoto se připravuje z kvalitní rýže, která dobře absorbuje chutě, a je obohaceno o parmazán, který dodává krémovou texturu. Ideální volba pro milovníky středomořské kuchyně, tento pokrm potěší jak běžné strávníky, tak gurmány. Podávejte teplé a ozdobené čerstvými bylinkami pro dokonalý zážitek.

Tomáš Rohlena