Kapří hranolky

Kapří hranolky jsou oblíbeným pokrmem, který můžete vyzkoušet při výlovech rybníků. Můžete si je také snadno připravit doma.
Ingredience aneb co potřebujete
filety z 1 kapra
šťáva z půlky citronu
2 stroužky utřeného česneku
1/2 lžíce mletého kmínu
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 špetka chilli (podle chuti)
1 lžička sójové omáčky
1 žloutek
2 lžíce vody (podle potřeby)
sůl
mletý pepř
Na obalení
2 díly hladké mouky
1 díl Solamylu
mletá paprika
Dále
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme je asi 10 minut odležet.
Mezitím připravíme marinádu smícháním potřebných ingrediencí. Rybí filety nakrájíme na hranolky a ponoříme je do marinády. Necháme je marinovat alespoň dvě hodiny.
Z mouky, Solamylu a papriky vytvoříme směs, do které obalíme kapří hranolky, jež jsme nechali odležet.
V horkém oleji je osmažíme ze všech stran do zlatohnědé barvy a poté je dáme na papírovou ubrousek.
Jako přílohu nabízíme brambory v různých úpravách, nebo je podáváme jednoduše jako snack k pivu či vínu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapří hranolky
Kapří hranolky jsou originální pokrm, který spojuje tradiční rybí kuchyni s oblíbeným způsobem přípravy hranolků. Místo brambor se používá čerstvý kapr, který je nakrájen na tenké proužky a obalen v křupavém těstíčku. Po usmažení na horkém oleji získají zlatavou barvu a lahodnou chuť. Tento pokrm je skvělou alternativou k běžným hranolkům a ideálně se hodí jako součást rybího menu nebo jako chutná svačina. Kapří hranolky si můžete vychutnat s různými omáčkami nebo čerstvým zeleninovým salátem.