Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru

Lososa připravte snadno na páře spolu s přílohou. Po uvaření přidejte k rybě chutnou omáčku. Pro ty, kteří si potrpí na výjimečné jídlo, můžete během…
Ingredience aneb co potřebujete
4 filety z lososa (syrové, nebo zmražené - po 150 g)
sůl
mletý pepř
trochu olivového oleje
Příloha
280 g rýže
20 g másla
1 lžička soli
300 g dýně (nebo cukety)
Omáčka
1 cibule (60 g)
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
200 ml vývaru z rýže
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce maizeny (škrobu)
2 lžíce rajčatového protlaku
2 stonky kopru (jen jemná část)
1 špetka chilli (nebo podle chuti)
2 lžičky zeleninového sušeného koření
mletý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Z filetů sejmem kůži, osolíme je a opepříme, poté je umístíme na tácek, který jsme potřeli olivovým olejem, do parní nástavby mixéru.
Připravíme si vše potřebné k vaření rýže. Do mixéru nalijeme 1 litr vody, přidáme máslo a sůl. Rýži vložíme do varného košíku.
Do vnější nádoby naplněné párou dáme na kostky nakrájenou cuketu a mírně ji osolíme.
Sestavíme kompletní sloupec mixéru. Do mixéru dáme vodu a vložíme košíček s rýží, následně přidáme nástavbu s cuketou a tác s rybou. Přikryjeme víkem nástavby. Nastavíme čas na 17-18 minut, teplotu na maximum (pro parní vaření) a rychlost 4 (střední).
Až bude program hotový, sundáme celou nástavbu a položíme ji zakrytou na talíř. Košík s rýží vyjmeme a udržujeme ho teplý do doby podávání. Z vývaru rýže si odložíme 200 ml.
Do vypláchnuté mixovací nádoby dáme cibuli překrájenou na poloviny a česnek. Nastavíme mixér na 5 sekund a rychlost 5. Po uplynutí této doby setřeme směs ze stěn nádoby, přidáme olej a máslo, poté nastavíme teplotu na 100 °C a rychlost na 3 na 5 minut. Na tuto dobu můžeme opět nasadit nástavec na mixér.
Po osmahnutí cibule a česneku přidáme vývar, smetanu, rajčatový protlak, škrob, chilli, zeleninové koření, pepř a sůl. Vaříme dalších 5 minut při teplotě 98 °C a mícháme na rychlost 1,5.
Jakmile je pokrm uvařený, okamžitě ho servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Losos na páře je delikátní pokrm, který si zachovává svou přirozenou chuť a výživové hodnoty. Jeho příprava v páře zajistí, že ryba zůstane šťavnatá a jemná. V kombinaci se smetanovou omáčkou, která dodává krémovitost a bohatost, je toto jídlo potěšením pro chuťové pohárky. Příloha připravená ve varném mixéru, jako třeba pyré z brambor nebo zeleniny, skvěle doplňuje lososa a vytváří harmonický celek na talíři. Tento pokrm je ideální volbou pro zdravý a chutný oběd nebo večeři.