Kalamáry a krevety na bílém víně

Očistíme chobotnice tím, že je za chapadla vytáhneme a odstraníme vnitřnosti nožem, přičemž nezapomeneme vyjmout průhlednou kost. Poté je důkladně omyjeme a…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg kalamárů
0,8 kg krevet
1 cibule
2 stroužky česneku
2 dl bílého vína
4 plátky másla
nakrájená petrželka
tymián
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Kalamáry nejprve očistíme tím, že je za chapadla vytáhneme ven, vnitřnosti odstraníme nožem a také nezapomeneme vyjmout průhlednou kost. Poté je umyjeme a nakrájíme na třetiny. Od hlavičky odkrojíme chapadla a přidáme je do směsi.
Očistíme krevety tak, že jim odřízneme hlavičky a sloupneme průhledný krunýř od nožiček. Poté je nakrájíme na třetiny, stejně jako kalamáry. Do směsi přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, které na másle osmahneme do zlatova.
Jakmile směs začne pěnit, osolíme ji, opepříme, přidáme tymián a podlijeme vínem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Hotovou směs servírujeme se zeleninovým salátem a toasty nebo jinou vhodnou přílohou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kalamáry a krevety na bílém víně
Kalamáry a krevety na bílém víně jsou lahodným pokrmem, který spojuje čerstvé mořské plody s jemnou chutí bílého vína. Tento pokrm se snadno připravuje a nabízí vyváženou kombinaci textur a chutí. Kalamáry, upravené do jemné konzistence, se skvěle doplňují se sladkými krevetami, které dodávají jídlu na šťavnatosti. Během vaření bílého vína se uvolní aromatické látky, které zvýrazní chuť mořských plodů. Podávané s čerstvým chlebem nebo na lůžku z zelenin, toto jídlo je ideální volbou pro milovníky mořských specialit.