Kalamáry a krevety na bílém víně

Kalamáry a krevety na bílém víně
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Očistíme chobotnice tím, že je za chapadla vytáhneme a odstraníme vnitřnosti nožem, přičemž nezapomeneme vyjmout průhlednou kost. Poté je důkladně omyjeme a…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg kalamárů
0,8 kg krevet
1 cibule
2 stroužky česneku
2 dl bílého vína
4 plátky másla
nakrájená petrželka
tymián
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Kalamáry nejprve očistíme tím, že je za chapadla vytáhneme ven, vnitřnosti odstraníme nožem a také nezapomeneme vyjmout průhlednou kost. Poté je umyjeme a nakrájíme na třetiny. Od hlavičky odkrojíme chapadla a přidáme je do směsi.

Očistíme krevety tak, že jim odřízneme hlavičky a sloupneme průhledný krunýř od nožiček. Poté je nakrájíme na třetiny, stejně jako kalamáry. Do směsi přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, které na másle osmahneme do zlatova.

Jakmile směs začne pěnit, osolíme ji, opepříme, přidáme tymián a podlijeme vínem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Hotovou směs servírujeme se zeleninovým salátem a toasty nebo jinou vhodnou přílohou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kalamáry a krevety na bílém víně

Kalamáry a krevety na bílém víně jsou lahodným pokrmem, který spojuje čerstvé mořské plody s jemnou chutí bílého vína. Tento pokrm se snadno připravuje a nabízí vyváženou kombinaci textur a chutí. Kalamáry, upravené do jemné konzistence, se skvěle doplňují se sladkými krevetami, které dodávají jídlu na šťavnatosti. Během vaření bílého vína se uvolní aromatické látky, které zvýrazní chuť mořských plodů. Podávané s čerstvým chlebem nebo na lůžku z zelenin, toto jídlo je ideální volbou pro milovníky mořských specialit.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rybí maso
Štítky: Zelenina, restování, vaření, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, slané, snadný, pro začátečníky, bylinky, evropská, mořské plody, krevety, kalamáry

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kalamáry a krevety na bílém víně.

Přidat komentář