Pečený losos v alobalu

Do mísy vložte grilovací koření a promíchejte s olejem. Touto směsí potřete lososa z jedné strany a po bocích. Zabalte lososa do alobalu a dejte ho péct do trouby.
Ingredience aneb co potřebujete
losos
grilovací koření
olej
máslo
Příloha
brambory
koření na americké brambory
Zelenina
ledový salát
paprika
okurka
rajče
Postup vaření podle receptu
Nasypte grilovací koření do mísy a smíchejte ho s olejem. Touto směsí potřete lososa z jedné strany a po stranách.
Zabalte lososa do hliníkové fólie a pečte ho v troubě na 220 °C po dobu 20-30 minut. Po deseti minutách fólii otevřete a na lososa dejte kousek másla. Dokončete pečení.
Můžete si zvolit jednu ze dvou nabízených příloh nebo vytvořit vlastní. Americké brambory důkladně umyjeme, nakrájíme na čtvrtky, položíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme kořením na americké brambory. Pečeme přibližně 40 minut při 220 °C (do trouby je vložte před lososem!). Zeleninový salát připravíme podle své chuti: vybereme si zeleninu, nakrájíme ji a smícháme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečený losos v alobalu
Pečený losos v alobalu je lahodným a zdravým pokrmem, který si zamiluje každý milovník ryb. Tento jednoduchý recept zahrnuje marinování lososa s čerstvými bylinkami, citronem a olivovým olejem, což mu dodává nezaměnitelnou chuť. Pečení v alobalu zaručuje, že ryba zůstane šťavnatá a jemná. Tento pokrm je perfektní volbou pro rychlou večeři, protože se snadno připravuje a nevyžaduje mnoho ingrediencí. Podávejte ho s čerstvým salátem nebo zeleninou pro vyvážené jídlo.