Pečený losos v alobalu

Pečený losos v alobalu
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do mísy vložte grilovací koření a promíchejte s olejem. Touto směsí potřete lososa z jedné strany a po bocích. Zabalte lososa do alobalu a dejte ho péct do trouby.

Ingredience aneb co potřebujete

losos
grilovací koření
olej
máslo
Příloha
brambory
koření na americké brambory
Zelenina
ledový salát
paprika
okurka
rajče

Postup vaření podle receptu

Nasypte grilovací koření do mísy a smíchejte ho s olejem. Touto směsí potřete lososa z jedné strany a po stranách.

Zabalte lososa do hliníkové fólie a pečte ho v troubě na 220 °C po dobu 20-30 minut. Po deseti minutách fólii otevřete a na lososa dejte kousek másla. Dokončete pečení.

Můžete si zvolit jednu ze dvou nabízených příloh nebo vytvořit vlastní. Americké brambory důkladně umyjeme, nakrájíme na čtvrtky, položíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme kořením na americké brambory. Pečeme přibližně 40 minut při 220 °C (do trouby je vložte před lososem!). Zeleninový salát připravíme podle své chuti: vybereme si zeleninu, nakrájíme ji a smícháme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pečený losos v alobalu

Pečený losos v alobalu je lahodným a zdravým pokrmem, který si zamiluje každý milovník ryb. Tento jednoduchý recept zahrnuje marinování lososa s čerstvými bylinkami, citronem a olivovým olejem, což mu dodává nezaměnitelnou chuť. Pečení v alobalu zaručuje, že ryba zůstane šťavnatá a jemná. Tento pokrm je perfektní volbou pro rychlou večeři, protože se snadno připravuje a nevyžaduje mnoho ingrediencí. Podávejte ho s čerstvým salátem nebo zeleninou pro vyvážené jídlo.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rybí maso
Štítky: Zelenina, rajčata, ryby, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, okurky, losos

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pečený losos v alobalu.

Přidat komentář