Pikantní kapr

Kapra umyjeme a pokapeme citronem, necháme chvíli stát, poté osušujeme, osolíme, natřeme drceným česnekem a posypeme paprikou.
Ingredience aneb co potřebujete
5 porce kapra
40 g rajčatového protlaku
1/2 cibule
1 větší kyselá okurka
červená paprika
1 feferonka
olej
citronová šťáva
sůl
4 stroužky česneku
mletý pepř
sladká mletá paprika
Postup vaření podle receptu
Kapra důkladně vyčistíme a zakapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet. Poté ho osušíme, osolíme, natřeme prolisovaným česnekem a posypeme paprikou a pepřem.
Kapra osmahneme na slabém ohni z obou stran.
Na talíř dáme a na tomtéž oleji osmahneme půlkroužky cibule, které následně zalijeme několika lžícemi vody. Přidáme rajský protlak, okurky, papriku a feferonky. Krátce podusíme a směs nalijeme na kapra.
Necháme to odpočívat v lednici pár hodin a servírujeme to vychladlé s chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní kapr
Pikantní kapr je tradiční české jídlo, které se často připravuje během Vánoc. Rybí filé se marinují v aromatických kořeních, česneku a pálivém koření, což mu dodává jedinečnou chuť. Kapr se následně peče nebo smaží do zlatova a podává se s čerstvou zeleninou nebo bramborovým salátem. Tento pokrm kombinuje delikátní rybí maso s pikantními a chutnými ingrediencemi, které potěší všechny milovníky rybích specialit. Pikantní kapr je skvělým příkladem toho, jak lze tradiční recepty obohatit o nové chutě a variace.