Pikantní kapr

Pikantní kapr
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Kapra umyjeme a pokapeme citronem, necháme chvíli stát, poté osušujeme, osolíme, natřeme drceným česnekem a posypeme paprikou.

Ingredience aneb co potřebujete

5 porce kapra
40 g rajčatového protlaku
1/2 cibule
1 větší kyselá okurka
červená paprika
1 feferonka
olej
citronová šťáva
sůl
4 stroužky česneku
mletý pepř
sladká mletá paprika

Postup vaření podle receptu

Kapra důkladně vyčistíme a zakapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet. Poté ho osušíme, osolíme, natřeme prolisovaným česnekem a posypeme paprikou a pepřem.

Kapra osmahneme na slabém ohni z obou stran.

Na talíř dáme a na tomtéž oleji osmahneme půlkroužky cibule, které následně zalijeme několika lžícemi vody. Přidáme rajský protlak, okurky, papriku a feferonky. Krátce podusíme a směs nalijeme na kapra.

Necháme to odpočívat v lednici pár hodin a servírujeme to vychladlé s chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní kapr

Pikantní kapr je tradiční české jídlo, které se často připravuje během Vánoc. Rybí filé se marinují v aromatických kořeních, česneku a pálivém koření, což mu dodává jedinečnou chuť. Kapr se následně peče nebo smaží do zlatova a podává se s čerstvou zeleninou nebo bramborovým salátem. Tento pokrm kombinuje delikátní rybí maso s pikantními a chutnými ingrediencemi, které potěší všechny milovníky rybích specialit. Pikantní kapr je skvělým příkladem toho, jak lze tradiční recepty obohatit o nové chutě a variace.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Rybí maso
Štítky: Zelenina, svačina, ryby, restování, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, bezlepkové, pikantní, dušení, večírky a oslavy, kapr

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní kapr.

Přidat komentář