Trubičky s ořechovým krémem
Sváteční stůl zaujmou trubičky svým jedinečným tvarem. Jsou skvělé i bez dalších ingrediencí, ale jejich hlavní chuť pochází z ořechového náplně.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
200 g másla
70 g mletých ořechů
1 vejce
1 žloutek
1 lžička kakaa
Krém
150 g másla
150 g moučkového cukru
140 g mletých ořechů
1 lžíce rumu
Dále
čokoládová poleva
Postup vaření podle receptu
Z ingrediencií vytvoríme jemné cesto a necháme ho cez noc odpočívať v chladničke.
Poté vyválíme těsto na tloušťku přibližně 3 mm. Nakrájíme ho na obdélníky o rozměrech zhruba 6x4 cm a stočíme na tenké trubičky. Tyto trubičky uložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme je do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení je sundáme z kovových trubiček.
Ochlazené trubičky ponoříme špičkami do čokoládové polevy a necháme ztuhnout.
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, potom pridáme orechy a rum a dobre premiešame. Týmto krémom plníme trubičky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Trubičky s ořechovým krémem
Trubičky s ořechovým krémem jsou lahodným moučníkem, který potěší milovníky sladkostí. Tenké křehké trubičky z těsta se pečou do zlatova a poté se plní bohatým ořechovým krémem, který dodává vynikající chuť. Ořechy, jako vlašské nebo lískové, dělají z tohoto dezertu neodolatelnou pochoutku. Trubičky jsou ideální na oslavy, rodinné setkání nebo jednoduše jako sladká tečka po dobrém jídle. Jejich příprava je sice trochu pracná, ale výsledek rozhodně stojí za to!

Tomáš Rohlena