Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Recept na nejlepší vánoční cukroví.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g hladká mouka
330 g máslo
3 ks žloutek
60 g cukr moučka
150 g strouhané mandle
1 balíček vanilkový cukr
1 špetka citronová kůra
na obalení
vanilkový cukr
cukr moučka
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience smícháme dohromady a dobře propracujeme.
Hotové těsto necháme chvíli odležet v lednici a pak tvarujeme rohlíčky. V předehřáté troubě pečeme na 180 °C dorůžova. Po upečení hned obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Teplé vanilkové rohlíčky s mandlemi se rozplývají na jazyku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vanilkové rohlíčky s mandlemi
Vanilkové rohlíčky s mandlemi jsou tradiční vánoční cukroví, které voní po vanilce a má jemnou oříškovou chuť. Tato sladkost se vyrábí z máslového těsta obohaceného mletými mandlemi, které dodávají rohlíčkům nezaměnitelnou textura. Po upečení se ještě teplé obalují v cukru s vanilkou, což jim propůjčuje sladkou krustu. Vanilkové rohlíčky jsou v České republice oblíbené během svátků a často se podává na vánočním stole, kde svým vzhledem a chutí potěší každého návštěvníka. Jejich příprava je jednoduchá a rodiny si je předávají z generace na generaci.