Trubičky s ořechovým krémem

Trubičky na slavnostním stole zaujmou svým vzhledem. Jsou skvělé samy o sobě, ale to nejdůležitější, co jim dodává chuť, je ořechová náplň.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
200 g másla
70 g mletých ořechů
1 vejce
1 žloutek
1 lžička kakaa
Krém
150 g másla
150 g moučkového cukru
140 g mletých ořechů
1 lžíce rumu
Dále
čokoládová poleva
Postup vaření podle receptu
Zo všetkých surovín pripravíme jemné cesto a uložíme ho na noc do chladničky.
Nakonec vyválíme těsto na tloušťku přibližně 3 mm. Poté ho nakrájíme na obdélníky o velikosti asi 6x4 cm a zarolujeme na tenké trubičky. Uložíme je na plech s pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C po dobu 10 minut. Hotové trubičky opatrně sundáme z kovových formiček.
Ochlazené trubičky ponoříme konečky do čokoládové polevy a poté je necháme ztuhnout.
Maslo s cukrom vyšľaháme do penista, potom pridáme orechy a rum a všetko dobre premiešame. Nakoniec naplníme trubičky pripraveným krémom.
Co jste ještě nevěděli o receptu Trubičky s ořechovým krémem
Trubičky s ořechovým krémem jsou lahodným dezertem, který potěší každého milovníka sladkostí. Jsou vyrobeny z tenkého těsta, které se peče do křupava a poté plní jemným ořechovým krémem. Tato kombinace křupavého a hladkého textury vytváří dokonalou harmonii chutí. Ořechový krém dodává trubičkám bohatou ořechovou příchuť, která je osvěžující a lahodná. Ideální jako sladká tečka po jídle nebo jako pochoutka k čaji či kávě, trubičky s ořechovým krémem si získávají srdce těch, kdo hledají něco speciálního a výjimečného.