Maminky vanilkové rohlíčky

Přes noc si necháme povolit tuk. Ten pak s ostatními surovinami smícháme a vyhněteme do tužšího těsta. Hotové dáváme do lednice odpočinout.
Ingredience aneb co potřebujete
vanilkový cukr
na obalení cukr moučka
těsto 100 g Hera
150 g hladká mouka
1 ks žloutek
50 g mleté lískové oříšky
20 g cukr
Postup vaření podle receptu
Z těsta pak trháme stejné kousky, z kterých tvarujeme rohlíčky. Ty pokládáme na vymazaný plech a ten pak vkládáme do trouby na 150°C na 10-15minut.
Smícháme si vanilkový s moučkovým cukrem a ještě teplé rohlíčky v nich obalujeme.
Aby nám rohlíčky stačili zvláčnět, tak je děláme asi tak 3týdny před svátky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Maminky vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky jsou tradičním českým cukrovím, které je neodmyslitelnou součástí vánočního pečení. Díky svému jemnému, máslovému těstu a bohaté vanilkové chuti si získaly srdce mnoha generací. Po upečení se obvykle obalují v moučkovém cukru, což jim dodává nádhernou sladkost. Maminky často používají rodinné recepty, které předávají z generace na generaci. Tento dezert se nejen skvěle hodí k šálku čaje či kávy, ale také vytváří nezapomenutelnou vánoční atmosféru v našich domovech.