Maminky vanilkové rohlíčky

Maminky vanilkové rohlíčky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Přes noc si necháme povolit tuk. Ten pak s ostatními surovinami smícháme a vyhněteme do tužšího těsta. Hotové dáváme do lednice odpočinout.

Ingredience aneb co potřebujete

vanilkový cukr
na obalení cukr moučka
těsto 100 g Hera
150 g hladká mouka
1 ks žloutek
50 g mleté lískové oříšky
20 g cukr

Postup vaření podle receptu

Z těsta pak trháme stejné kousky, z kterých tvarujeme rohlíčky. Ty pokládáme na vymazaný plech a ten pak vkládáme do trouby na 150°C na 10-15minut.

Smícháme si vanilkový s moučkovým cukrem a ještě teplé rohlíčky v nich obalujeme.

Aby nám rohlíčky stačili zvláčnět, tak je děláme asi tak 3týdny před svátky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Maminky vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou tradičním českým cukrovím, které je neodmyslitelnou součástí vánočního pečení. Díky svému jemnému, máslovému těstu a bohaté vanilkové chuti si získaly srdce mnoha generací. Po upečení se obvykle obalují v moučkovém cukru, což jim dodává nádhernou sladkost. Maminky často používají rodinné recepty, které předávají z generace na generaci. Tento dezert se nejen skvěle hodí k šálku čaje či kávy, ale také vytváří nezapomenutelnou vánoční atmosféru v našich domovech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Maminky vanilkové rohlíčky .

Přidat komentář