Žloutkové hvězdičky

Žloutkové hvězdičky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 40

Uvařené žloutky nastrouháme a spojíme je s cukrem a máslem, až vznikne pěna. Přidáme mouku a zpracujeme těsto, které poté necháme hodinu odpočívat v lednici.

Ingredience aneb co potřebujete

3 uvařené žloutky
50 g moučkového cukru
120 g másla
250 g hladké mouky
100 g rybízového džemu

Postup vaření podle receptu

Uvařené žloutky nastrouháme a smícháme s cukrem a máslem, až vznikne pěna.

Smícháme mouku a vytvoříme těsto, které poté necháme odpočívat v lednici přibližně jednu hodinu.

Těsto poté rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme z něj hvězdičky (nebo jiné tvary). U jedné poloviny také vyřízneme středy.

Pečeme na 180°C přibližně 15 minut, ale je dobré to sledovat, protože každá trouba peče trochu jinak.

Upečené a vychladlé hvězdičky spojíme marmeládou a jemně je posypeme cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Žloutkové hvězdičky

Žloutkové hvězdičky jsou oblíbené tradiční cukroví, které se často připravuje během vánočních svátků. Tento lahodný dezert je vyroben z žloutků, cukru a mouky, čímž získává svou jemnou a nadýchanou konzistenci. Pečou se v různých tvarech, nejčastěji jako hvězdičky, a bývají elegantně posypané moučkovým cukrem. Jejich sladká chuť a zlatavá barva dělají z Žloutkových hvězdiček atraktivní a chutnou součást vánočního pečiva, která potěší nejen děti, ale i dospělé.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: cukroví, snadné, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, vánoce, pečené, plněné

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Žloutkové hvězdičky.

Přidat komentář