Žloutkové hvězdičky

Uvařené žloutky nastrouháme a spojíme je s cukrem a máslem, až vznikne pěna. Přidáme mouku a zpracujeme těsto, které poté necháme hodinu odpočívat v lednici.
Ingredience aneb co potřebujete
3 uvařené žloutky
50 g moučkového cukru
120 g másla
250 g hladké mouky
100 g rybízového džemu
Postup vaření podle receptu
Uvařené žloutky nastrouháme a smícháme s cukrem a máslem, až vznikne pěna.
Smícháme mouku a vytvoříme těsto, které poté necháme odpočívat v lednici přibližně jednu hodinu.
Těsto poté rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme z něj hvězdičky (nebo jiné tvary). U jedné poloviny také vyřízneme středy.
Pečeme na 180°C přibližně 15 minut, ale je dobré to sledovat, protože každá trouba peče trochu jinak.
Upečené a vychladlé hvězdičky spojíme marmeládou a jemně je posypeme cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Žloutkové hvězdičky
Žloutkové hvězdičky jsou oblíbené tradiční cukroví, které se často připravuje během vánočních svátků. Tento lahodný dezert je vyroben z žloutků, cukru a mouky, čímž získává svou jemnou a nadýchanou konzistenci. Pečou se v různých tvarech, nejčastěji jako hvězdičky, a bývají elegantně posypané moučkovým cukrem. Jejich sladká chuť a zlatavá barva dělají z Žloutkových hvězdiček atraktivní a chutnou součást vánočního pečiva, která potěší nejen děti, ale i dospělé.