Čokoládové preclíky

Malé kakaové preclíky jsou skvělou pochoutkou kávu nebo čaj, nebo jako občerstvení pro hosty. K jejich přípravě potřebujeme jen několik surovin, které většinou máme doma.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g hladké mouky
200 g cukru krystal
60 g tuku (hera)
2 vejce velikosti M
50 g kakaa
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 lžíce mléka
Na potření
vejce
Postup vaření podle receptu
Těsto lze udělat jak v robotu, tak ručně, pokud ho důkladně zpracujeme. Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem a tukem, poté přidáme kakao a vanilkový cukr. Na závěr smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme mléko.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na noc do lednice.
Rozdělíme ho na menší kousky a vyválíme dlouhé těsto, které poté nakrájíme na přibližně 12cm kusy, ze kterých formujeme preclíky.
Umístíme je na pečicí papír s dostatečnými mezerami a potřeme je rozšlehaným vejcem. Troubu předem předehřejeme na 170 °C.
Pečeme přibližně 20 minut. Po vychladnutí je uchováváme v chladném prostředí, aby změkly.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čokoládové preclíky
Čokoládové preclíky jsou lahodným dezertem, který spojuje slanou chuť slaného preclíku s bohatou sladkostí čokolády. Tyto křupavé pochoutky jsou ideální na oslavy, večírky nebo jako svačinka při filmovém večeru. Obvykle se vyrábějí z tradičního těsta, které se peče do zlatova a poté se máčí v rozpuštěné čokoládě, často i posypány ořechy nebo barevnými cukrovými posypy. Kombinace slané a sladké chuti dělá z čokoládových preclíků oblíbenou volbu pro milovníky sladkých i slaných pokrmů.