Linecké cukroví

Linecké cukroví
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Klasické linecké cukroví by nemělo chybět na žádném vánočním stole. Pokud máte rádi sladké, můžete si ho udělat i během roku.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g hladká mouka
200 g máslo
2 ks žloutek
150 g cukr moučka
100 g cukr moučka

náplň
1 sklenice marmeláda

Postup vaření podle receptu

Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky a vypracujeme na hladké a vláčné těsto. Necháme na pár hodin vychladnout do lednice. Po vychladnutí těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme různé tvary cukroví. Klademe na plech a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 175 °C.

Upečené linecké cukroví potíráme marmeládou a vrch pocukrujeme moučkovým cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Linecké cukroví

Linecké cukroví je tradiční vánoční sladkost původem z Linze, Rakouska. Tento oblíbený zákusek se vyznačuje svou křehkou texturou a lahodnou chutí. Tvoří ho dvě vrstvy těsta, které jsou spojeny oblíbeným džemem, nejčastěji meruňkovým nebo malinovým. Na povrchu se často zdobí moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou. Linecké cukroví se peče nejen o Vánocích, ale také při různých rodinných oslavách a svátcích, a jeho příprava se předává z generace na generaci.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Linecké cukroví.

Přidat komentář