Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda

Vánoční čokoláda připravená doma je příjemným zpestřením, které vašim svátkům přidá osobitý nádech. Čokoládu můžete podávat samotnou, nebo ji naplnit ořechy či…
Ingredience aneb co potřebujete
Světlá čokoláda
250 g ztuženého 100% tuku (Omega, Iva)
150 g moučkového cukru
100 g sušené smetany
60 g strouhaného kokosu
1 balíček cukru s rumovou příchutí
1/2 balíčku vanilkového cukru
Tmavá čokoláda
250 g ztuženého 100% tuku
150 g moučkového cukru
100 g kakaa
1 čokoládový puding (prášek)
Postup vaření podle receptu
Ve vodní lázni rozpustíme tuk. Poté přimícháme moučkový cukr, sušenou smetanu, strouhaný kokos a oba typy cukru.
Směs promícháme a okamžitě ji vlijeme do připravených forem. Ty poté na několik minut umístíme do mrazáku a následně vyklopíme.
Tmavá čokoláda: Tuk rozpustíme ve vodní lázni, poté přidáme cukr, kakao a kakaový puding a vše dobře promícháme. Nalijeme do formiček a pokračujeme stejným způsobem jako u bílé čokolády.
Po vyndání z formiček skladujeme v chladném prostření.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda
Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda je lahodným potěšením, které dodává sváteční atmosféru každému stolování. Tmavá čokoláda nabízí bohatou, intenzivní chuť s nádechem hořkosti, zatímco světlá čokoláda přináší jemnější sladkost, často obohacenou o mléčné tóny. Obě varianty lze skvěle doplnit o ořechy, sušené ovoce či koření jako je skořice nebo hřebíček. Domácí výroba čokolády umožňuje individuální úpravy a kreativitu, což z ní činí ideální dárek pro přátele a rodinu.