Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda

Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 2

Vánoční čokoláda připravená doma je příjemným zpestřením, které vašim svátkům přidá osobitý nádech. Čokoládu můžete podávat samotnou, nebo ji naplnit ořechy či…

Ingredience aneb co potřebujete

Světlá čokoláda
250 g ztuženého 100% tuku (Omega, Iva)
150 g moučkového cukru
100 g sušené smetany
60 g strouhaného kokosu
1 balíček cukru s rumovou příchutí
1/2 balíčku vanilkového cukru

Tmavá čokoláda
250 g ztuženého 100% tuku
150 g moučkového cukru
100 g kakaa
1 čokoládový puding (prášek)

Postup vaření podle receptu

Ve vodní lázni rozpustíme tuk. Poté přimícháme moučkový cukr, sušenou smetanu, strouhaný kokos a oba typy cukru.

Směs promícháme a okamžitě ji vlijeme do připravených forem. Ty poté na několik minut umístíme do mrazáku a následně vyklopíme.

Tmavá čokoláda: Tuk rozpustíme ve vodní lázni, poté přidáme cukr, kakao a kakaový puding a vše dobře promícháme. Nalijeme do formiček a pokračujeme stejným způsobem jako u bílé čokolády.

Po vyndání z formiček skladujeme v chladném prostření.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda

Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda je lahodným potěšením, které dodává sváteční atmosféru každému stolování. Tmavá čokoláda nabízí bohatou, intenzivní chuť s nádechem hořkosti, zatímco světlá čokoláda přináší jemnější sladkost, často obohacenou o mléčné tóny. Obě varianty lze skvěle doplnit o ořechy, sušené ovoce či koření jako je skořice nebo hřebíček. Domácí výroba čokolády umožňuje individuální úpravy a kreativitu, což z ní činí ideální dárek pro přátele a rodinu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Cukroví
Štítky: velikonoce, cukroví, vaření, sváteční / nedělní, česká, snadný, pro začátečníky, sladké, dětská oslava, domácí čokoláda, valentýn

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda.

Přidat komentář