Vánoční marokánky

Marokánky jsou oblíbené vánoční sladkosti, i když jejich původ se pravděpodobně pojí s Itálií. Na vánočním stole by neměly chybět. Určitě je vyzkoušejte…
Ingredience aneb co potřebujete
250 ml mléka
20 g másla
80 g cukru krupice
80 g kandované pomerančové kůry (nebo jiného kandovaného ovoce)
80 g mandlí
10 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
čokoládová poleva (dle potřeby)
Postup vaření podle receptu
Nejdříve očištěné mandle zalijeme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme na větší kousky.
V hrnci smícháme mléko, máslo, cukr a mouku, poté směs přivedeme k varu. Vaříme po dobu jedné minuty a pak odstavíme.
Poté přidáme mandle a na kousky nakrájené kandované ovoce. Promícháme a necháme vychladnout.
Plech potřeme tukem a posypeme moukou, nebo ho vyložíme pečicím papírem.
Pomocí lžičky vytváříme malé hromádky a umisťujeme je s dostatečnými odstupy na připravený plech. Při pečení se mírně rozplácnou.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150 °C po dobu 15 minut, dokud se okraje nezačnou zbarvovat do růžova.
Necháme marokánky vychladnout a poté namážeme jejich spodní část čokoládovou polevou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vánoční marokánky
Vánoční marokánky jsou oblíbeným tradičním cukrovím, které se na českých svátečních stolech objevuje zejména o Vánocích. Tato lahodná dobrotka je vyrobena z ořechů, sušeného ovoce a čokolády, což jí dodává jedinečnou chuť a vůni. Marokánky se často zdobí polevou nebo posypem z kokosu, což jim dodává na atraktivitě. Příprava marokánek je jednoduchá a zábavná, což z nich činí ideální vánoční aktivitu pro celou rodinu. Tato cukrovinka je nejen chutná, ale také vzdává hold tradicím a rodinnému setkání během svátků.