Kokosové úly ve vánočním šatu

Včelí úlky tentokrát v netradičním provedení, připravené ze strouhaného kokosu a Salka. Jsou ozdobené rozpuštěnou bílou čokoládou, kokosem a červenou lentilkou.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g strouhaného kokosu
1 Salko (397 g)
100 g sušeného mléka
150 g moučkového cukru
dětské piškoty (dle potřeby)
Na dokončení
Nutella
bílá čokoláda
červené lentilky
strouhaný kokos
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience smícháme v míse. Slazené kondenzované mléko je lepší přidávat postupně, abyste dosáhli správné konzistence. Já jsem použila celou plechovku a bylo to akorát.
Do formičiek na malé úliky vtlačíme kúsok kokosovej hmoty. Ak by sa hmotnosť prilepila na formičku, môžete ju jemne posypať práškovým cukrom predtým, než ju vtlačíte.
Na opačném konci vařečky vytvoříme v dolní části otvor a naplníme ho Nutellou. K tomu můžete využít malý tlustší sáček s ustřiženým koncem.
Nakoniec pridáme piškótu a máme hotovo! Môžeme ešte namočiť konce do roztopenej bielej čokolády, obaliť v strúhanom kokose a pridať červenú lentilku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kokosové úly ve vánočním šatu
Kokosové úly ve vánočním šatu jsou lahodným dezertem, který si získává srdce mnoha fanoušků sladkých pochoutek. Tato kulinární specialita kombinuje jemnou kokosovou chuť s křupavou texturou, což vytváří dokonalou harmonii. Malé úly, inspirované tradičními vánočními cukrovinkami, jsou často zdobené čokoládou a posypané oříšky nebo sušeným ovocem, což přidává další rozměr chutí. Jsou ideální jako vánoční cukroví, které potěší nejen rodinu, ale i hosty během sváteční sezóny.